Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjä virittelee uuden kunnanjohtajan hakuprosessia – haku tarkoitus käynnistää joulun jälkeen

Puheenjohtajistot aloittavat suunnittelun heti, haku pyritään käynnistämään joulun jälkeen.
Ypäjän kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoinen.

Uuden kunnanjohtajan kartoitus etenee Ypäjällä. Puheenjohtajisto, kunnanhallituksen, -valtuuston ja valtuustoryhmien puheenjohtajat aloittavat keskustelun ja suunnittelun kunnanjohtajan virantäytöstä.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoinen (kok.) kertoo, että kunnanjohtajan hakuun liittyvät toimenpiteet ja virkaan liittyvät tehtävät on tarkoitus tuoda käsittelyyn seuraavaan kunnanhallituksen kokoukseen, joka pidetään 4. joulukuuta.

– Sieltä asia etenee kunnanvaltuuston kokoukseen, joka pidetään 13. joulukuuta. Olemme valmiita käynnistämään haun virallisesti heti, kun nykyinen kunnanjohtaja jättää eronpyyntönsä, Saastamoinen sanoo.

Ypäjän vt. kunnanjohtaja Sam Vuorinen on valittu Myrskylän kunnanjohtajaksi. Myrskylän valtuuston päätös saa lainvoiman 21. joulukuuta, joten Vuorinen irtisanoutunee seuraavana päivänä.

– Pyrimme aloittamaan haun joulun ja uudenvuoden välipäivinä, jotta ensimmäinen hakukierros saataisiin päätökseen tammikuun puolivälissä. Sen jälkeen toteutetaan lyhyt lisähakukierros, jos se on tarpeellista, Saastamoinen sanoo.

Vuorisen irtisanomisaika on kaksi kuukautta, eli hänen työsuhteensa Ypäjällä päättynee helmikuun lopulla. Sitä ennen Vuorinen pitää pitämättömiä vuosilomapäiviä joulun alta tammikuun puoliväliin asti ja muutaman päivän helmikuun lopulla. Kaikkiaan Vuorisella on kertyneitä vuosilomapäiviä 33, joista noin puolet hän pitää vapaina ja puolet maksetaan rahana.

– Uuden johtajan aloitus riippuu siitä, miten hän pääsee siirtymään Ypäjälle. Sam on mukana prosessissa loppuun asti, Saastamoinen kertoo.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja kertoo, että uuden kunnanjohtajan hakuilmoitus käydään tarkasti läpi ennen haun aloittamista. Suoraan Vuorisen tapaista johtajaa ei välttämättä haeta, mutta samantyyppisellä linjalla Saastamoisen mukaan jatketaan.

– Vuorisen valinnan aikaan ei ollut kunnan omaa strategiaa eikä seudullista elinvoimahanketta. Uutta hakemusta peilataan näihin ja seudulliseen yhteistyöhön, joka on tällä hetkellä keskeinen asia, Saastamoinen toteaa. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat