Lounais-Häme

Ypäjä yhteistyöhön Koskelan kanssa

Ypäjän kunta haluaa muistaa erinomaisesti menestynyttä hiihtosuunnistaja Salla Koskelaa ja samalla tehdä hänen kanssaan yhteistyötä.

Kunnanhallitus määritti tiistai-illan kokouksessaan yhteistyöhön käytettävän summan suuruudeksi 2 000–3 000 euroa kaudessa. Tuesta päätetään aina vuosi kerrallaan.

Kunta toivoo pääsevänsä ypäjäläislähtöisen Koskelan ja Suomen Suunnistusliiton kanssa samaan neuvottelupöytään toukokuun aikana. Tarkoituksena on sopia, mitä yhteistyö voisi käytännössä olla. Ypäjä ei tavoittele vain mainos verkkarissa -tyylistä näkyvyyttä.

-Me olemme mukana Liikkuva koulu -kampanjassa. Salla voisi vaikka vierailla kouluissa kertomassa lajistaan ja liikunnasta, pohtii Ypäjän vt. kunnanjohtaja Sam Vuorinen.

Koskela on murtautunut kahden viime kauden aikana hiihtosuunnistuksen maailman huipulle. Lounais-Hämeen Rastia edustava Koskela on voittanut mitaleita EM- ja MM-tasolta. Hänellä on myös lukuisia Suomen mestaruuksia. Koskela on kansallisen kärkitason tekijä myös maastohiihdossa, jossa hänen seuransa on Tammelan Ryske.

 

Koskela, 25, valittiin Forssan Lehden vuoden urheilijaksi 2017. Koskela asuu nykyään Joensuussa, jossa hän opiskelee metsätieteitä Itä-Suomen yliopistossa ja pääsee harjoittelemaan erinomaisissa olosuhteissa.

-Salla tuo haastatteluissa usein esille ypäjäläistaustaansa. Hän on esimerkillinen ja eteenpäin pyrkivä urheilija. On hienoa, että pienestä kunnasta kuten Ypäjä on lähtenyt maailmalle näin kovatasoinen urheilija, Vuorinen toteaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti