Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjäläinen uudistuu – Stormin työsuhde päättyy

Ypäjäläisen toimittajana olevan kunnan viestintä- ja elinvoimasuunnittelija Inka Stormin määräaikainen työsuhde päättyy huhtikuun lopussa.
Viestintä- ja elinvoimasuunnittelija Inka Stormi työskentelee Ypäjän kunnan palveluksessa huhtikuun loppuun asti. Kuva: Lassi Puhtimäki Kuvaaja: Lassi Puhtimäki
Viestintä- ja elinvoimasuunnittelija Inka Stormi työskentelee Ypäjän kunnan palveluksessa huhtikuun loppuun asti. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ypäjän kunnan ja seurakunnan yhteinen tiedotuslehti Ypäjäläinen uudistuu toukokuun 2019 julkaisusta alkaen. Lehden muutos pohjautuu kunnanvaltuuston 13.12.2018 hyväksymään kunnan talousarvioon 2019 ja taloussuunnitelmaan 2019–2021. Yhtenä syynä muutokseen on, että Ypäjäläisen toimittajana olevan kunnan viestintä- ja elinvoimasuunnittelija Inka Stormin määräaikainen työsuhde päättyy huhtikuun lopussa. Näin toimitus- ja taittotyön ostaminen ulkoisena palveluna jää käytännön vaihtoehdoksi.

 

Luitko tämän: Viestintää varrelta virran

 

Kunnanhallitus hyväksyi uuteen A4-kokoiseen lehteen siirtymisen, Painotalo Painolan tarjouksen, taitto- ja toimitustyön tilaamisen KR-Viestinnältä ja tilausmyynnin lopettamisen. Lisäksi kunnanhallitus päätti lehden sivumääräksi 8 ja ilmestymiskerroiksi 8 kertaa vuodessa. Tarvittaessa lehti voidaan julkaista myös 12-sivuisena.

 

Seurakunnan osallistuminen lehden kuluihin puolittuu kuluvan vuoden aikana, mikä osaltaan on pakottanut tarkistamaan kulurakennetta. Myös lehden aineiston määrä on viime vuosina merkittävästi vähentynyt.

Ypäjäläisen toimitusneuvosto kokoontui 4.2.2019, käsitteli painotaloilta saadut tarjoukset ja totesi Painotalo Painolan tarjouksen edullisimmaksi. Paikallisen viestintäyrityksen KR-Viestinnän todettiin olevan sopivin vastaamaan uuden A4-kokoisen lehden taitto- ja toimitustyöstä. Hankinta ei ylitä kilpailutukseen vaadittavaa kansallista kynnysarvoa.

Toimitusneuvosto suositti Ypäjäläisen ilmestymisen vähentämistä 8 kertaan vuodessa nykyisestä 11:sta. Lisäksi lehden tilausmyynnin lopettaminen laskutusteknisistä sekä tilaajarekisterin ylläpitoon liittyvistä syistä todettiin tarkoituksenmukaisimmaksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.7.2020

Fingerpori

comic