Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjäläissisarusten esitys hämmensi tähtivalmentajat –"The Voice of Finland oli mahtava kokemus"

Katja Karisukki ja Sanna Äijälä osallistuivat The Voice of Finland -laulukilpailuun. Jatkopaikka ei auennut, mutta sisarusten mukaan kokemus oli mahtava.
Sisters-duo eli Katja Karisukki (vas) ja Sanna Äijälä kilpailivat The Voice of Finlandissa kappaleella Tuhat yötä. Heidän esityksensä nähtiin perjantaina televisiossa. Kuva: The Voice of Finland. Kuva: Saku Tiainen

Ypäjäläisten siskosten Katja Karisukin ja Sanna Äijälän lauluesitys hämmensi The Voice of Finland -tähtivalmentajat perjantaina esitetyssä jaksossa.

Televisiosarjan ensimmäisissä jaksoissa valmentajat kuulevat pelkästään kilpailijoiden äänet, mutta eivät näe heitä. Äänen perusteella valmentajat tekevät valintansa potentiaalisista valmennettavista ja jatkoonpääsijöistä.

Ypäjäläisten lauluesitys meni kuitenkin siinä, kun tuomaristo arvaili, kuinka monta laulajaa lavalla on. Arvuuttelut pyörivät kahden ja neljän laulajan välillä.

Yksikään tuomareiden tuoleista ei kääntynyt musiikkiesityksen aikana, joten siskosten taipale The Voice of Finlandissa päättyi ensimmäiseen televisioesiintymiseen.

– Ei oikeastaan edes harmita. Nauroimme Sannan kanssa myöhemmin, että me olemme kova paketti, kun vastaamme jopa neljää laulajaa. Ehkä meidän pitäisikin osallistua Talent-kisaan, Katja Karisukki sanoo.

Karisukin mukaan The Voice of Finland oli mahtava kokemus, josta jäi hyvä mieli.

Hän haki siskonsa kanssa ohjelmaan kesällä. Hakijoita oli tuhansia muitakin.

Kaikista hakijoista vain reilut 100 pääsi televisioon asti. Muut karsiutuivat pois jo tuotantotiimin esikarsinnoissa.

– Olihan se mahtavaa päästä yhdessä ohjelmaan asti. Televisioaika on musiikin tekijälle tärkeää.

Karisukki ja Äijälä ovat aiemminkin hakeneet The Voice of Finlandiin erikseen, mutta ovat tippuneet esikarsinnoissa.

– Päätimme, että on aika herätellä henkiin Sisters-duo. Lauloimme nuorempina paljon yhdessä, ja halusimme nyt kokeilla, mihin rahkeet riittävät, Karisukki kertoo.

Ypäjäläisten mielestä esitys oli pääosin onnistunut, vaikka tähtivalmentajat ilmoittivatkin hämmentyneensä, ja Redrama huomasi epävireisyyttä.

– Itselleni jäi kuitenkin todella hyvä fiilis. Ainoastaan miksaus oli hieman epäonnistunut. Äänemme soivat yleensä harmonisesti, mutta esityksessä niitä on vaikea erottaa toisistaan. Kokonaisuudesta tuli hieman epätasapainoinen, Karisukki kuvailee.

Hänen mukaansa miksaus saattoi vaikuttaa myös siihen, että laulajien lukumäärää oli hankala arvioida.

Karisukki on tuttu kasvo monista muistakin musiikkikilpailuista. Esimerkiksi perjantai-iltana hän ei istunut television ääressä katsomassa The Voice of Finlandia, vaan lauloi Tammikuun Tangomarkkinoilla.

Karisukki kilpailee paljon, koska kisaillessa laulajalla on parhaat mahdollisuudet kehittyä.

– Suosittelen kilpailemista kaikille laulajille. The Voice of Finland on siitä mahtava formaatti, että siellä on kannustava ilmapiiri, ja artisteja oikeasti autetaan tekemään parhaansa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

16.2.2020

Uusimmat