Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjällä ei turhia tärkeillä, vaan golfataan rennosti

30-vuotias Loimijoki Golf tunnetaan leppoisasta tunnelmasta ja kaikille sopivasta kentästä.
Toimitusjohtaja Perttu Jaakkola ja toiminnanjohtaja Hanna Lilja toivottavat uudet ja vanhat pelaajat tervetulleiksi Ypäjälle.

Hyvä, rento fiilis. Lämmin ja leppoisa Ypäjän-henki. Haastava, mutta kiva kenttä pelata.

30-vuotisjuhliaan lauantaina viettävä Loimijoki Golf ei turhia tärkeile, vaan tarjoaa pelaajille rentoa tunnelmaa ja mukavaa ajanvietettä. Ypäjällä on alusta asti pidetty kynnys matalalla ja toivotettu kaikki pelaajat tervetulleiksi.

– Me olimme -90-luvulla aloittaessamme alan outolintu. Tarjosimme silloin mahdollisuutta tulla pelaamaan maksua vastaan, kun suurimmalla osalla kentistä piti olla osakas, että pääsi golfaamaan. Meillä sai jo tuolloin harrastaa tavalla, joka on valtavirtaa nyt 2010-luvulla, kertoo Ypäjä Golfin toimitusjohtaja ja kenttämestari Perttu Jaakkola.

Ypäjän-henki on säilynyt hyvänä läpi vuosien.

– Saimme tiistaina liiton Pelaaja ensin -palautekyselyn tulokset. Sijoitumme hyvässä fiiliksessä top kymppiin, kun kyselyssä oli mukana lähes 150 kenttää, Jaakkola kertoo.

Ypäjällä on kartettu turhaa hienostelua ja tärkeilyä. Jaakkolalle on tärkeää, että kentälle on helppo tulla ja siellä on kivaa. Laji sopii kaikille, eikä vaadi paksua lompakkoa.

– Pitäisi päästä viimein eroon mielikuvasta, että golf on mersulla klubirakennuksen pihaan hurauttavien vuorineuvosten laji. Tällainen ajattelu ei ole ikinä istunut meille.

Golf kamppailee harrastajista ja ihmisten ajasta siinä missä muutkin lajit.

– 1990-luvulla sinua pidettiin aktiivigolfarina, jos kävit pelaamassa kolme kertaa viikossa, mikä teki kuukaudessa jo kymmenkunta pelikertaa. Nykyään olet aktiivipelaaja, jos käyt kentällä kerran viikossa, Jaakkola toteaa.

Aika on monilla kortilla. 18-väyläisen kentän kiertäminen vie 4–5 tuntia, eikä kaikilla niillä, jotka haluaisivat golfata, ole irrottaa ainakaan arjestaan moista aikaa harrastukselle.

Näitä pelaajia ja lajiin vasta tutustuvia varten Ypäjälle rakennetaan 9-reikäistä par 3 -kenttää, niin sanottua chip & putt -rataa. Samaan yhteyteen tulee frisbeegolfkenttä. Työt ovat hyvässä vauhdissa, ja jos ongelmilta vältytään, voidaan uusi kenttä avata jo ensi kesän lopulla.

Kenttä tekee pelaamisen entistä helpommaksi ja samalla monipuolisemmaksi. Ryhmässä osa voi lyödä palloa, osa taas heittää frisbeetä.

– Uudella par 3 -kentällä on mittaa alle 600 metriä, ja sen kiertää 45 minuutissa. Luen itseni kohderyhmään, sillä minulla on 6- ja 9-vuotiaat pojat, joiden kanssa voin ajatella kiertäväni uutta kenttää, Jaakkola kertoo.

Uuden par 3 -kentän rakentamisen jälkeen Ypäjällä odottaa klubirakennuksen kunnostaminen, mikä ei ole mikään pikkuremontti. Myös itse pääkenttää pyritään jatkuvasti kehittämään paremmaksi ja kiinnostavammaksi. FL

Loimijoki Golf on kehittyvä kolmikymppinen

Loimijoki Golf ry on Loimaan ja Forssan talousalueella toimiva golfseura.

Perustettu vuonna 1988, aluksi Loimaa Golfin nimellä.

Suomen Golfliiton jäseneksi 1991.

Pelaaminen Ypäjällä alkoi -92 6-reikäisellä kentällä, joka laajeni seuraavana vuonna 9-reikäiseksi.

Kenttä kasvoi 18-reikäiseksi vuonna 2007.

Seuralla 675 jäsentä, Suomen mittakaavassa keskikokoinen golfseura.

Ypäjän kenttää pidetään kauniina ja monipuolisena maalaiskenttänä. Kenttä on haastava, mutta mukava pelata. Sopii kaikentasoisille pelaajille.

Loimijoki Golfin ansiona pidetään mukavaa, leppoisaa ilmapiiriä. Kentälle on helppo tulla ja siellä on rento tunnelma.

Kentällä noin 20 000 kävijää vuodessa.

Kentän uusi investointi on 9-väyläinen par 3 -chip&putt/frisbeegolfrata, joka valmistuu todennäköisesti ensi vuonna.

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic