Lounais-Häme

Ypäjällä halutaan ensikertalaiset töihin

Ypäjän nuorisovaltuusto haluaa, että nuorten kesätyöpaikkoja arvottaessa etusijalle nostettaisiin nuoret, jotka eivät olleet kunnan kesätöissä edellisenä kesänä. Viime vuonna ensikertalaiset olivat samalla viivalla edellisenä kesänä kunnan tarjoamissa kesätöissä olleiden kanssa.

Nuorisovaltuusto on tehnyt asiasta sivistyslautakunnalle esityksen, joka käsitellään ensi viikon keskiviikkona lautakunnan kokouksessa.

Toisena muutoksena nuorisovaltuusto ehdottaa, että nuoren olisi mahdollista hakea ainoastaan kahden viikon mittaista kesätyöjaksoa. Aikaisemmin tarjolla on ollut vain kuukauden mittaisia työsuhteita.

Nuorisovaltuuston ehdotuksessa nuoriso-ohjaaja Maija Kemppainen perustelee asiaa sillä, että lyhyemmän työsuhteen avulla nuori pystyisi halutessaan saman kesän aikana muun muassa toimimaan isosena rippikoulussa ja osallistumaan omille harrastusleireille.

Nuorisovaltuusto on esittänyt myös nuoren ottamista mukaan arvontatilaisuuteen, mutta ehdotuksen mukaan kunnan työntekijät suorittaisivat edelleen kesätyöpaikkojen arvonnan.

Viime vuonna Ypäjän kunta tarjosi 12 kesätyöpaikkaa kunnan teknisessä toimessa, lasten päivähoidossa, puhtaus- ja ruokapalveluissa sekä vapaa-aikatoimessa. Työntekijät olivat viime vuonna iältään 15–22-vuotiaita. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti