Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjällä jonotetaan omaishoidontukea – Kunnanhallitus esittää, ettei tuki olisi sidoksissa määrärahoihin

Kunnanhallitus esittää, ettei määrärahasidonnaisuus sitoisi omaishoidontuen saamista.
Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Ypäjällä tehtiin joulukuun ja maaliskuun välisenä aikana 12 uutta omaishoidontuen hakemusta.

Hakijoista kolmelle tuki on myönnetty ja neljä odottaa vapautuvia määrärahoja. Viiden asiakkaan kohdalla kriteerit omaishoidontuen saamiseen eivät täyttyneet.

Näin suureen hakijamäärän kasvuun ei osattu varautua budjetissa. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä vahvisti talousarvionsa omaishoidon osalta syksyllä.

Viime vuonna Ypäjän kunnan alueella omaishoidontuen asiakkaita oli vaihtelevasti 17–22. Koko vuoden aikana tukea ei jonotettu, ja määrärahaa jäi vuoden päätteeksi käyttämättä. Täksi vuodeksi määrärahaa ei vähennetty, mutta ei kasvatettukaan.

Ypäjän kunnan omaishoidontuen määrärahat ovat tämän vuoden osalta sidottu voimassaolevien omaishoidontuen palkkioiden maksamiseen 21 henkilölle. Mikäli määrärahaa vapautuu voimassa olevista sopimuksista, sitä ohjataan jonossa oleville.

Ypäjän kunnanhallitus esittää valtuustolle, ettei määrärahasidonnaisuus sitoisi omaishoidontuen saamista, jos kriteerit tuen saamiseen täyttyvät.

Forssan seudulla kuntayhtymä tekee kunnittaiset määrärahavaraukset ja myöntää omaishoidon tukea varausten ja muiden sovittujen menettelyjen mukaisesti.

Forssan seudun kunnista Tammela on päättänyt, ettei määrärahasidonnaisuus koske sen asukkaita kriteerien täyttyessä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic