Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjällä ollaan ihan pihalla – Frisbeekiekot lentävät koko perheen talvitapahtumassa

Uuden frisbeegolfradan avajaisista muodostui monipuolinen koko perheen talvipäivä.
Rata soveltuu aloittelijoille, mutta tarjoaa myös vähän haastetta. Täällä on hyvät pohjat ja selkeä liikkua, kenttämestari Kari Vahaniitty kommentoi. Laji on tuttu myös Riina Levanderille.
- Rata soveltuu aloittelijoille, mutta tarjoaa myös vähän haastetta. Täällä on hyvät pohjat ja selkeä liikkua, kenttämestari Kari Vahaniitty kommentoi. Laji on tuttu myös Riina Levanderille. Kuva: Hanna Aronen

Ypäjän vapaa-aikatoimi yhteistyökumppaneineen järjestää 15. helmikuuta koko perheen talvipäivän Pertunkaaren urheilualueella. Tänä talvena ei hiihdetä tai lasketa mäkeä, vaan heitetään frisbeekiekkoja, sillä tapahtuma toimii myös Ypäjän kunnan uuden frisbeegolfradan avajaistapahtumana.

– Tapahtuman kautta haluamme havainnollistaa suurelle yleisölle, että frisbeegolfia voi pelata milloin vain. Osa mieltää tämän vahvasti kesälajiksi, mutta osa harrastaa kelillä kuin kelillä, kunnan liikunnanohjaaja Riina Levander kertoo.

Ypäjän uusi rata on suunniteltu ympärivuotisuutta silmällä pitäen.

– Rata on suunniteltu niin, ettei se haittaa muita liikkujia, eikä pelatakseen tarvitse ylittää kuntopolkuja tai hiihtolatuja.

Tapahtumassa lajin saloihin tapahtumavieraat tutustuttaa Eemeli Kouki.

Leikkimielistä kisailua

Päivän ohjelmassa on muun muassa frisbeegolf-haastekilpailu, johon on ennalta kutsuttu ainakin väyliä sponsoroineita yrityksiä.

– Leikkimielinen haastekisa pelataan hieman erilaisilla säännöillä, ja sellaisella kaikki liikkuu -periaatteella. Osallistujat voivat myös ilmentää omaa tiimiään esimerkiksi pukeutumisella tai muulla varustelulla.

Tapahtuman järjestäjiin lukeutuu myös perinteisestä ystävänpäivän ulkoilutapahtumasta luopunut Kulttuuri Puomi ry.

– Kulttuuri Puomi ohjaa seikkailuradalle, joka johdattaa vieraat laavulle makkaranpaistoon.

Tapahtumassa on erilaisia liikunta- ja toimintapisteitä sekä sisällä että ulkona.

– Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistys ja Ypäjän Yllätys järjestävät perheliikuntavuoron klo 10.30–12 välillä Pertunkaaressa. Lisäksi Suomen Karva-Kaverit tuo tapahtumaan kaverikoiria rapsuteltavaksi.

Ulkona kuin lumiukko

Ihan pihalla -talvipäivä on osana myös Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -kampanjaa, jonka organisoinnista vastaa Loimaan Latu. Lumitilanteen salliessa tapahtumassa on tarkoitus rakentaa lumiukkoja, mutta jos keli on kuluneen talven tapaan lumeton, ei tapahtumassa kuitenkaan jäädä ilman lumiukkoja.

– Heporannan päiväkodin lapset ovat luvanneet tehdä meille maskoteiksi lumiukkoja. Toivottavasti lapset tuovat myös vanhempansa tapahtumaan näitä maskotteja ihastelemaan.

Tapahtuman nimellä on myös selkeä taustatarina.

– Suunnittelupalaverissa se tuli, kun olimme kaikki vielä ihan pihalla siitä, mitä järjestämme, Levander naurahtaa.

Tapahtumassa menossa mukana ovat myös Jokioisten Koetuksen juniorit, ravintola Karrinpuomi ja Intersport Forssa.

Ihan pihalla -talvipäivä, la 15.2. klo 10–14, Ypäjän Pertunkaaren alueella.

 

 

Juttu on julkaistu Seutu-Sanomissa 5.2.2020. 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti