Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjällä ennennäkemättömiä esiintyjiä kesällä – Murskan lavalle nousevat muun muassa Popeda ja Neljä Ruusua

Alueelle suunnitellaan myös matkaparkkia asuntovaunuille.
Murskan Paratiisin promoottori Jari Holopainen (vas.) ja Ypäjän kunnan tekninen johtaja Jouko Käkönen katsastivat perjantaina paikkoja Murskalla tulevan kesän tapahtumia ajatellen. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Murskan Paratiisin promoottori Jari Holopainen (vas.) ja Ypäjän kunnan tekninen johtaja Jouko Käkönen katsastivat perjantaina paikkoja Murskalla tulevan kesän tapahtumia ajatellen. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Tuskin koskaan reilun 2000 asukkaan Ypäjällä on nähty vastaavaa artistikattausta kuin tulevana kesänä. Murskan Paratiisissa valtatie 10:n varressa nähdään muun muassa Popeda, mikäli koronarajoitukset eivät estä tapahtumien järjestämistä.

Murskan superkesän aloittaa heinäkuussa Ilkka Vainio show. Superheinäkuu jatkuu heti seuraavalla viikolla Popedan merkeissä. Murskan Paratiisin promoottori Jari Holopainen sanoo, että Popedan esiintyminen Ypäjällä on bändin kesän ainoa yksittäinen keikka, muut ovat festarien yhteydessä.

Heinäkuun huipentaa monipuolinen kevyen musiikin yhtye Martti Servo & Napander, jolta löytyy useita hittejä. Kuun viimeisenä päivänä vietetään Pick-Nick-etkoja.

Elokuussa lavalle nousee Ilkka Alangon johtama Neljä Ruusua ja kesäkausi päätetään kuun lopulla Venetsialaisten merkeissä.

Murska avautuu torstaina

Iso merkitys kovan luokan esiintyjien saamisessa Ypäjälle on Holopaisella, joka on tehnyt elämäntyönsä show busineksen parissa. Nyt hän toimii yrittäjä Emma Hjerpen apuna Murskan Paratiisilla ja sen talven Ypäjän keskustassa toimineella koekeittiöllä, jonka toiminnasta on tarkoitus tehdä ympärivuotinen koronan helpottaessa.

Kaksikko pyöritti viime kesän Murskan uimarannan yhteydessä ollutta grilli-kahvilaa ja talven koekeittiötä. Kummankin houkuttimena ovat Kivikylän tuotteet ja suosio oli positiivinen yllätys. Kivikylän tuotteita tultiin Holopaisen mukaan ostamaan aina Pöytyää ja Saloa myöden.

Koronasulku hiljensi keskustan koekeittiön toiminnan ja se sulkeutuu ensi viikolla, mutta samaan aikaan avataan Murskan Paratiisi kymppitien varressa, tarkemmin ensi torstaina. Ei tosin vielä kahvilaa, vaan paikalle tuodaan Kivikylän myyntivaunu.

Yhteiskuljetuksia monesta suunnasta

Etenkin näin korona-aikana yrittäjän panostus Murskan kesään on merkittävä, myös riskit ovat suuret. Holopaisen mukaan onnistuneet viime kesä ja talvi ovat antaneet tiettyä varmuutta.

– Puhutaan kymppitonnien satsauksesta, vaikka maksetut takuut saadaankin pois. Esiintymislavan ja organisaation rakentaminen maksaa, samoin maansiirtotyöt ja mainostaminen, jota on tehtävä muuallakin kuin Facebookissa, Holopainen listaa.

Esiintymislavan tarkka sijainti on vielä päättämättä. Holopainen hahmottelee lavaa nykyisen parkkialueen takareunaan ja yleisötiloja uimarannan sekä kahvilan väliselle alueelle. Alla on kalliota, joten maansiirtotyöt on melko helppo toteuttaa.

Holopaisen mukaan 1200 neliömetrin alueelle mahtuu helposti noin 700 katsojaa. Kun Murskan Paratiisi julkaisi artistilistan, kolmessa päivässä päivityksellä tavoitettiin 15 000 katsojaa. Lipunmyynti on jo käynnissä Tiketin kautta ja käynnistyy näinä päivinä myös Lippupisteen kautta. Holopainen uskaltaa jo luvata, että ainakin Popeda myydään loppuun, Servo tulee kannoilla. Mikäli koronarajoitukset jatkuvat kesän yli ja keikat peruuntuvat, asiakkaat saavat lipun hinnan takaisin, mutta joutuvat maksamaan muutaman euron palvelumaksun.

Suuren suosion johdosta ollaan järjestämässä yhteiskuljetuksia ainakin Forssan, Loimaan ja Someron suunnasta. Murskan alueelle sallitaan tapahtumailtoina vain invapysäköinti, mutta yhteiskuljetuksia seudun autoilijoiden kanssa järjestetään muun muassa läheisen SEO:n pihasta.

Iltatapahtumien aikana uimaranta on poissa käytöstä.

Jari Holopainen kertoo, että jo vuoden 2022 esiintyjiä on kartoitettu. Ypäjän tekninen johtaja Jouko Käkönen lupaa, että kunta tekee kaikkensa tapahtumakesän onnistumisen eteen. Rahallista apua ei kuitenkaan ole luvassa. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Jari Holopainen kertoo, että jo vuoden 2022 esiintyjiä on jo kartoitettu. Ypäjän tekninen johtaja Jouko Käkönen lupaa, että kunta tekee kaikkensa tapahtumakesän onnistumisen eteen. Rahallista apua ei kuitenkaan ole luvassa. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Matkaparkki asuntovaunuille

Mahdollisesti jo ensi kesänä uimapaikan laiturin taakse rakennetaan pienimuotoinen asuntovaunualue matkaparkkina. Ainakaan tänä kesänä sinne ei ole tulossa sähköjä, paikkoja on noin 20 vaunulle.

Ypäjän kunnan tekninen johtaja Jouko Käkönen näkee, että haasteita kaiken onnistumisessa riittää.

– Kunta pyrkii omien mahdollisuuksiensa mukaan edesauttamaan suunnitelmien onnistumisessa, Käkönen lupaa. FL

Murskan Paratiisin kesä

La 3.7. Ilkka Vainio show

Pe 9.7. Popeda

Pe 30.7. Martti Servo & Napander

La 31.7. Pick-Nick etkot, Rockin` 8-balls ja 20th Flight Rockers

La 14.8. Neljä Ruusua

La 28.8. Venetsialaiset, Jose Pineland’s Melancholy Monsters ja Aces DC Plays AC/DC

Uusimmat

Fingerpori

comic