Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjän hevosopistolla päättyy 16 työsuhdetta, 10 uutta luodaan

Hevosopisto oy:n yt-neuvottelut päättyivät, mahdollisten irtisanomisten määrä ei ole vielä selvillä.
Pauliina Mansikkamäki sanoo, että toiminnan sopeuttamiseen liittyvät päätökset ovat hyvin ikäviä, mutta välttämättömiä.

Hevosopisto oy on saanut päätökseen 70 työntekijää koskeneet yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelujen seurauksena Hevosopistolla päättyy yhteensä 16 työsuhdetta ja luodaan yli 10 uutta. Mahdollisten irtisanomisten määrä ei ole vielä selvillä.

Hevosopiston toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäen mukaan tarkat luvut selviävät, kun nyt lakkautettavien tehtävien henkilöiden sijoittuminen uusiin tehtäviin on arvioitu. Uusia tehtäviä syntyy organisaation muokkaamisen myötä yli 10.

Neuvottelujen tavoitteena oli uudistaa organisaatiota vastaamaan yhtiön strategiaa sekä suhteuttaa opetuksen resurssit alentuneeseen opetuksen rahoitukseen. Opetuksen liikevaihdosta on lähtenyt 2,2 miljoonaa euroa kahden kuluneen vuoden aikana. Rakenteelliset muutokset tehdään vähentämällä omien hevosten määrää, henkilöstörakenteen uudistamisella, liiketoiminnan kasvattamisella sekä prosessien tarkistamisella.

– Toiminnan sopeuttamiseen liittyvät päätökset ovat hyvin ikäviä, mutta valitettavasti välttämättömiä. Keskitymme nyt entistä vahvemmin ydinliiketoimintaamme eli ammatilliseen koulutukseen ja urheilutoimintaan, Mansikkamäki sanoo.

 

Aiheesta aiemmin: Hevosopisto oy aloittaa yt-neuvottelut – neuvottelussa 16 työntekijän työsuhde

 

Prosessissa on Mansikkamäen mukaan pyritty huomioimaan työntekijöiden hyvinvointi mahdollisimman hyvin. Henkilöstölle on tiedotettu päätösten toimeenpanon etenemisestä.

– Lisäksi esimiehet ovat käyneet keskusteluja omissa tiimeissään ja olemme kannustaneet henkilöstöä kertomaan ajatuksiaan sekä antamaan palautetta. Olemme sopineet TE-toimiston kanssa työllistymistä koskevista tukitoimista sekä tarjonneet lakivelvoitteet ylittäen työntekijöille työterveyden tukipalveluita, Mansikkamäki kuvaa prosessia.

Muutokset on tarkoitus saada voimaan 1. helmikuuta 2019 mennessä. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

24.5.2020

Fingerpori

comic