Lounais-Häme

Ypäjän johtoon 10 hakijaa

Ypäjän uuden kunnanjohtajan hakuaika päättyi maanantaina. Kunnanjohtajaksi jätti hakemuksensa 10 henkilöä, joista 1 antoi suostumuksensa.

Seutukunnalla ennestään tuttuja ovat ainakin ypäjäläislähtöinen Maarit Sihvonen, joka tällä hetkellä on vapaalla Humppilan hallintojohtajan tehtävistä, ypäjäläinen Krista Ryödi, Forssan kaupunginjohtajavalinnassa vuonna 2013 kolmen haastateltavan joukkoon edennyt Pasi Kankare, Humppilan kunnanjohtajahaussa viime vuoden lopulla kolmanneksi tullut Henri Partanen ja jokioislainen Esa Ramstadius.

Kunnanjohtajakokemusta kymmeniköstä on Sihvosella, Partasella ja Juri Niemisellä, joka jätti Asikkalan kunnanjohtajan tehtävät viime vuonna värikkäiden käänteiden jälkeen.

Nykyinen Ypäjän kunnanjohtaja, kesäkuussa eläköityvä Vesa Ketola kuvailee hakijalistaa jopa yllättävän positiiviseksi.

-Lista on etenkin koulutuksellisesti katsottuna hyvä. Joukossa on tohtoreita, kolme kunnanjohtajana ja muita hyvissä asemissa toiminutta henkilöä. Ypäjä tulee saamaan hyvän ja pätevän johtajan näistä hakijoista, hakuajan pidennykselle ei ole tarvetta, Ketola niputtaa.

Ketola aikoo perehtyä tarkemmin hakupapereihin ja tuo oman esityksensä ensi tiistain kunnanhallituksen kokoukseen.

-Valitsemme parhaiten soveltuvat henkilöt, luultavasti 3-5, haastatteluun. Tavoite on edelleen, että uusi kunnanjohtaja olisi remmissä 1. kesäkuuta, mutta niin, että ehtisin hänen kanssaan perehtyä tehtäviin. FL

Kunnanjohtajan virkaa hakivat
Simo Tikakoski, 57, Helsinki, KTM, ekonomi.Henri Partanen, 42, Lohja, HTK.Krista Ryödi, 46, Ypäjä, YTM.Sam Vuorinen, 33, Helsinki, FM.Esa Ramstadius, 46, Jokioinen, tradenomi.Maarit Sihvonen, 45, Helsinki, HTT.Pasi Kankare, 54, Muurla, KT.Ritva Asula-Myllynen, Tampere, 50, HTM.Timo Keränen, 56, Vantaa, DI, informaatikko.Suostumuksensa antoi: Juri Nieminen, 40, HTM.

Fingerpori

comic

Näkoislehti