Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjän koululaiset lähtivät pulpetin takaa liikkeelle

Pertunkaaren urheiluhallin luona oli perjantaina menoa ja vilskettä, liikettä moneen suuntaan, kun 210 oppilasta kokeili eri liikuntamuotoja.
Sofi Harjulan ja Aku Rantasen tyylinäyte paritasapainoilusta Pertunkaaressa.

Kaikki Ypäjän ala- ja yläkoululaiset viettivät perjantaina monitoimipäivää Liikkuva koulu -ohjelman hengessä.

Pertunkaaren urheiluhallin luona oli monia erilaisia tehtävärasteja, jotka kaikki yhtä lukuun ottamatta olivat erilaisia kuin ensimmäisessä teemapäivässä vuosi sitten. Kokeiltavana oli mm. keppi- ja muuta jumppaa, golfia, judoa, tasapainoilua, tikanheittoa, pelailua ja alpakka-agilityä.

Järjestelyistä vastasivat Liikkuvat Ypäjän koulut -hankkeen Perttulan ja Kartanon koulun vastuuopettajat ja -oppilaat. Yhteistyötahoina mukana toimivat Ali-Ollin alpakkatila, Loimijoki Golf, Ypäjän seurakunta, Ypäjän Yllätys, SPR, Ypäjän vapaa-aikatoimi, FSHKY:n fysioterapia, Jokioisten museorautatie ja Kulttuurikuvion kustantama Turun Taideakatemian sirkusopetus.

Liikkuvat Ypäjän koulut -teemapäivä tähtäsi hauskaan yhteisölliseen ja toiminnalliseen päivään. Tavoite täyttyi.

– Mukavaa, kun ei tarvi opiskella, summasivat seitsemäsluokkalaiset Siiri Seppänen ja Elias Hollo Kartanon koulusta.

– Kaikki on ollut tosi kivaa, vakuutti toisluokkalainen Sofi Harjula Perttulan koulusta. Kartanon seitsemäsluokkalainen Aku Rantanen tykkäsi eritoten judon kaatumisharjoituksesta, joka oli Sofistakin hauskaa.

– On tämä ainakin koulua kivempaa, Aku vahvisti.

Kartanon kahdeksasluokkalainen Susanna Suonpää piti päivää mukavana. Parhaasta päästä oli alpakka-agiliy.

Teemapäivä korosti yhteistyön ja toisen auttamisen merkitystä. Päivän aikana oppilaat työskentelivät sekaryhmissä, vanhempi ja nuorempi oppilas pareina.

Teemapäivä luotsasi näin osaltaan oppilaita kohti yhtenäiskouluaikaa, joka on kohta koittamassa Ypäjällä.

Liikunnallinen teemapäivä oli myös hyvä avaus Liikkujan viikolle 16.–22.9. ja Euroopan urheiluviikolle 23.–30.9.

Ypäjän kunnan peruskoulut kuuluvat kaikki Liikkuva koulu -ohjelmaan ja pyrkivät tarjoamaan oppilaille aktiivisempia ja viihtyisämpiä koulupäiviä.

Täksi lukuvuodeksi Liikkuvat Ypäjän koulut -hanke haki ja sai rahoitusta Liikkuva koulu -toiminnan kehittämiseen. Valtionavustus on 15 000 euroa. Kunnan oma osuus on toinen mokoma.

Avustus auttaa järjestämään Ypäjällä erilaisia tapahtumia lukuvuoden aikana, hankkimaan oppilaiden toivomia välineitä ja kalusteita sekä tarjoamaan opettajille koulutusta. Avustuksen turvin esimerkiksi Kartanon koulun ATK-luokka saa seisomapöydät, mikä vähentää oppilaiden istumista ja edistää siten liikkumista koulupäivänä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic