Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjän kunta arpoo edullisia tontteja – Maistiaisia kunnan runsaasta tonttitarjonnasta

Ypäjällä on runsaasti hyviä tonttimahdollisuuksia esimerkiksi lapsiperheille, hevosharrastajille ja yksinasuville.
Ypäjän kunnanjohtaja Tatu Ujula toteaa, että koronavirusepidemia on lisännyt kiinnostusta maaseutumaista asumista kohtaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ypäjän kunnanjohtaja Tatu Ujula toteaa, että koronavirusepidemia on lisännyt kiinnostusta maaseutumaista asumista kohtaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ypäjän kunta arpoo kolme tonttia. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se asettaa Honkalantie 13:n, Veikonpolku 1:n ja Onkijoenperäntie 119:n tontit arvottavaksi. Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyvän kiinteistöille myös arvontahinnan.

Honkalantie 13:n tontti on suuruudeltaan reilut 6 000 neliötä, ja kunnanhallituksen esityksen mukaan sen tarjoushinta on arvonnassa 6 000 euroa. Veikonpolku 1:n tontti on pinta-alaltaan noin 1 100 neliötä, ja kunnanhallituksen esittämä arvontahinta on 200 euroa. Onkijoenperäntie 119:n tontin koko on 7 300 neliötä, ja esityksen mukainen arvontahinta 2 900 euroa.

Ypäjän kunnanjohtaja Tatu Ujula kertoo, että ideana on arpoa tontit kiinnostuneiden kesken edullisella hinnalla. Tonttikampanjan arvontahinnat ovat huomattavasti matalammat kuin tonteille tätä ennen asetetut myyntihinnat. Honkalantie 13:n myyntihinta on ollut runsaat 9 000 euroa, Veikonpolku 1:n 1 100 euroa ja Onkijoenperäntie 119:n 6 200 euroa.

– Onkijoenperäntien tonttiin sisältyy myös puustoa, jonka arvo on noin puolet tontin 2 900 euron arvontahinnasta, Ujula sanoo.

Ujula toteaa, että koronavirusepidemia on lisännyt kiinnostusta maaseutumaista asumista kohtaan. Ypäjällä on hänen mukaansa runsaasti hyviä tonttimahdollisuuksia esimerkiksi lapsiperheille, hevosharrastajille ja yksinasuville. Näiden esiintuominen on tärkeää alueen elinvoiman näkökulmasta.

– Tiedustelin alustavaa kiinnostusta tonttiarvontaa kohtaan kunnanjohtajan Facebook-sivullani. Yleisöpalaute oli runsasta ja innostunutta, ja päivityksen jakoja ja katseluja oli paljon, Ujula kertoo.

Ujula valitsi yhdessä kunnan teknisen johtajan Jouko Käkösen kanssa kolme tonttia, jotka vetoavat erilaisiin asumisen tarpeisiin. Kurjenmäen asemakaava-alueella oleva Veikonpolku 1:n tontti sijaitsee keskustassa lähellä palveluja. Onkijoenperäntie 119:n tontti on rauhallisella paikalla haja-asutusalueella Ypäjänkylässä. Honkalantie 13:n tontti soveltuu erinomaisesti hevostallitoimintaan.

– Mietimme vielä arvontaan osallistumisen teknisiä yksityiskohtia, mutta todennäköisesti kiinnostuneet voivat ottaa kuntaan yhteyttä sähköpostilla, Ujula toteaa.

Ypäjän kunnanjohtaja Tatu Ujula esittelee Veikonpolku 1:n tonttia. Se on yksi niistä kolmesta tontista, jotka Ypäjän kunta aikoo arpoa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ypäjän kunnanjohtaja Tatu Ujula esittelee Veikonpolku 1:n tonttia. Se on yksi niistä kolmesta tontista, jotka Ypäjän kunta aikoo arpoa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Halukkaat voivat jättää yhteystietonsa arvontaan ja ilmoittaa, mistä tontista ovat kiinnostuneita. Arvonnan päivämäärää ei ole lyöty vielä lukkoon, mutta Ujulan mukaan arvonta on tarkoitus järjestää lähikuukausien aikana.

Arvonnan voittanut sitoutuu maksamaan kiinteistökauppaan liittyvät kustannukset kuten lohkomis-, lainhuuto- ja vahvistajan palkkiot. Kaupan ehdoiksi aiotaan kirjata, että tontille tulee rakentaa puolentoista vuoden kuluessa sen vastaanottamisesta eikä tonttia saa myydä eteenpäin rakentamattomana.

Vaikka arvonnassa ei onnistaisikaan, Ujula toteaa, että tarjolla on reilusti muitakin tontteja. Kunta voi tarjota kiinnostuneille heidän tarpeidensa mukaisia tontteja.

– Arvontatontit ovat maistiaisia, joiden avulla esittelemme tonttitarjontaamme ja houkuttelemme Ypäjälle uusia kuntalaisia. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic