Lounais-Häme

Ypäjän kunta ei reagoi hakijoiden kyselyyn

Ypäjän kunnanjohtajavalinnassa haastatteluvaiheeseen edenneet Maarit Sihvonen ja Ritva Asula-Myllynen pyysivät Ypäjän kunnanhallitukselta ja -valtuustolta vastauksia siihen, mitkä asiakirjat hallituksella ja valtuustolla olivat käytettävissään kaikista hakijoista ennen päätöksentekoa.

He myös kysyivät, mitkä valitun Sam Vuorisen ominaisuudet tai kokemukset katsottiin täyttävän hakuilmoituksessa mainitut ja vaaditut kelpoisuusehdot, ja mikä oli ulkopuolisena konsulttina toimineen FCG:n näkemys Vuorisen soveltuvuudesta kyseiseen virkaan.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Leppälahti (kesk.) vastasi kysyjille voivansa kertoa vain, että valitsijoilla oli käytettävissään hakijoiden lähettämät hakupaperit ansioluetteloineen yhteenvetona ja alkuperäisinä. Tiedot ovat olleet Leppälahden mukaan julkisuudessa kunnanhallituksen kokouksen 28.2. liitteenä. Hakijoiden ansioluettelot on yhden hakijan toiveesta poistettu kunnan nettisivuilta, mutta ne ovat saatavissa pyydettynä kunnantalolta.

Kunnanhallitus ei siis vastannut Vuorisen kelpoisuusehtoihin tai konsultin näkemyksiin. Konsultin lausunnon sisältöä ei ole esitelty valtuutetuille.

Kunnanjohtaja Vesa Ketola totesi Forssan Lehdelle, että kunta antaa asiasta lausunnon vain hallinto-oikeudelle, koska Vuorisen valinnassa ei pitäisi olla mitään epäselvyyksiä.

Asula-Myllynen ihmettelee, että missään ei ole ollut nähtävillä hakijoiden ansioluetteloita. Asula-Myllysen tietojen mukaan niitä ei ole kysyjille pyydettäessä kunnantalolta annettu. Hän ihmettelee samalla, miksi kunnanhallitus voi vastata vain heidän ensimmäiseen kysymykseensä, ei kahteen muuhun.

-Pakko ei toki ole vastata, mutta avoimuuden periaatteet tästä toiminnasta kyllä puuttuvat, ei olla 2010-luvun tasolla. Näköjään tällaistakin voi jossain kunnassa vielä tapahtua, Asula-Myllynen toteaa. FL

 

Aiheesta aiemmin:

http://www.forssanlehti.fi/uutiset/32314-kunnanjohtajavalinnasta-polemiikkia-ypajalla-sihvonen-harkitsee-valittamista

 

Uusimmat

Fingerpori

comic