Lounais-Häme

Ypäjän kunta etsii Siwan kiinteistöön vuokralaista, kiinnostusta on ollut jonkin verran

Ypäjän kunta osti taannoin huutokaupasta keskeisellä paikalla sijaitsevan entisen Siwan kiinteistön 10 000 eurolla. Tällä hetkellä kunta etsii kiinteistöön vuokralaisia.

Ypäjän kunnan yritysasiamiehenä toimiva Jarmo Kujanpää kertoo, että kiinnostusta on ollut.

-Yhden pienrakennustarvikealan yrittäjän kanssa neuvottelut ovat pitkällä. Hän tarvitsisi 450 neliömetrin kiinteistöstä kolmanneksen tilat, joten kaksi kolmasosaa olisi vielä tarjolla, Kujanpää kertoo.

Kiinteistö sijaitsee Kujanpään kuvailun mukaan paalupaikalla ja toimii eräänlaisena näyteikkunana, joten ihan mihin tahansa toimintaan kunta ei tiloja halua vuokrata. Kunta hakee tiloihin myönteisen kuvan antavia yrittäjiä. Yksi yrittäjä oli kiinnostunut samankokoisista tiloista, mutta liiketoimintaideana olisi alkutuotanto, joka ei sovellu kunnan suunnitelmiin.

Kujanpään mukaan kunnan ei ole tarkoitus saada vuokratuloina sitä viimeistä euroa, mutta tiloja ei ole myöskään tarkoitus vuokrata tappiolla.

Kunta järjesti tiistaina keskustelutilaisuuden kuntalaisille ja muille tilasta kiinnostuneille. Siellä kävi ilmi, että kunta voisi vaikka heti vuokrata kiinteistön takana sijaitsevat kaksi varastotilaa ja lastauslaiturin, mikäli tilat muilta osin jäävät tyhjäksi.

 

Jos Ypäjän kunta ei löydä tiloihin pysyviä vuokralaisia, mahdollista on myös väliaikaisten yrittäjien toimiminen tiloissa. Pop up -yritykset toimivat lähinnä sesonkiaikaan, mutta sellainenkin toiminta tulee kyseeseen.

Toisena vaihtoehtona Kujanpää väläyttää nuori yrittäjyys -toimintaa. Käytännössä se tarkoittaisi, että Hevosopisto lähtisi mukaan toimintaan. Tämä mahdollistaisi opistolla kirjoilla olevien opiskelijoiden perustavan tiloihin yrityksen, jonka liikevaihto jää alle 10 000 euron. Liiketoiminta saa kestää lukuvuoden eli syksystä toukokuulle. Opiskelijoita verotettaisiin mahdollisista tuotoista ansiotuloverotuksen perusteella.

 

Kesko luopui Ypäjän Siwasta runsas vuosi sitten. Päätöstä perusteltiin heikon myynnin lisäksi rakennuksen huonolla kunnolla, sen remontoiminen kauppakuntoon olisi tullut Keskon mukaan liian kalliiksi.

Ypäjän kunta teetti kiinteistössä kuntoarvion ja sen mukaan rakennus on ikäisekseen hyvässä kunnossa.

-Kaupan toimintaan se olisi vaatinut päivitystä, mutta kuntoarvion mukaan se ei ole mikään pommi, vaan kaipaa lähinnä pintaremonttia. Sosiaalitilat kyllä vaativat jonkinlaista remonttia kunnalta, Kujanpää toteaa. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/46742-ypajan-kunta-tukee-yrittajyytta-ja-osti-entisen-siwan-kiinteiston

Uusimmat

Fingerpori

comic