Lounais-Häme

Ypäjän Musiikkiteatterin katsomo edelleen ilman kattoa

Teatteri joutui perumaan syyskuulle suunnitellun konserttinsa.
Ypäjän musiikkiteatteriyhdistyksen puheenjohtaja Juha Lindgren (oik.), näyttämömestari Hannu Petäjoki ja Pekka Virtanen olivat jo huhtikuussa katsomon remonttitalkoissa.

– Harmittaa.

Ypäjän Musiikkiteatteri ry:n puheenjohtaja Juha Lindgren kuvaa yhdellä sanalla tuntemuksiaan. Musiikkiteatteri on joutunut peruuttamaan syyskuun 9. päiväksi suunnitellun konsertin, koska katsomon kattoremontti ei ehdi valmistua ajoissa.

– Olimme kuvitelleet, että katsomon katto olisi nyt jo valmis. Katon runkoakaan ei vielä ole, joten kattourakoitsijakaan ei ole päässyt työtään aloittamaan, Lindgren kertoo.

Musiikkiteatterilla oli tänä vuonna välivuosi näytöksistä juuri katsomoremontin vuoksi.

Yhtenä syynä kattoprojektin venymiseen hän mainitsee sen, ettei kokonaisurakkatarjouksia tullut ensimmäistäkään. Osaurakoihin turvautuminen puolestaan aiheutti rakentamisaikatauluun väljyyttä, mikä venytti koko projektia.

– En tullut ajatelleeksi, miten paljon osaurakoihin turvautuminen vaikuttaa, myöntää Lindgren.

Konsertin ajankohta päätettiin alun perin sen mukaan, että katsomon katon arvioitiin olevan valmis elokuun aikana. Tekemistä on jäljellä vielä niin paljon, ettei aika millään riitä. Lindgrenin mukaan oli parempi perua konsertti nyt eikä vasta hiukan ennen konserttipäivää.

– Konserttilippujen ennakkomyynti ja -varaus oli jo käynnissä. Lippumaksujen palauttamisessa on aina oma työnsä. Nyt kun perumispäätös tehtiin ajoissa, pääsemme hiukan vähemmällä.

Juha Lindgren arvioi, että 500 lipusta alle 30 oli mennyt kaupaksi.

– Viisainta oli viheltää peli poikki tässä vaiheessa. Koska katon ehtiminen ajoissa valmiiksi oli erittäin epätodennäköistä, olisi ollut turha pitää porukkaa jännityksessä, hän huokaisee.

Konserttia ei peruttu suoralta kädeltä. Vaihtoehtoisia esityspaikkoja Ypäjällä pohdittiin, mutta sellaista ei muutaman viikon varoitusajalla löytynyt. Turvallisuussyistä ei yleisöä haluttu päästää rakennustyömaalle.

– Yhtenä vaihtoehtona mietimme museonmäen kenttää, jossa musiikkiteatterin väliaikakahvitukset normaalisti hoidetaan. Orkesteri olisi kuitenkin tarvinnut sateen varalle katon päänsä päälle. Muitakin rakennelmia olisi pitänyt yhden konsertin takia tehdä niin paljon, ettei konsertin lipputuloilla olisi edes kustannuksia katettu, Lindgren on laskeskellut.

Konserttia varten oli ehditty jo tosissaan harjoitella. Lindgrenin mukaan konsertista olisi tullut hyvä. Hän kuitenkin lupaa, että harjoittelu jatkuu ja konsertti on luvassa myöhemmin, kunhan puitteet saadaan kuntoon.

– Katsomo on musiikkiteatterille todella tärkeä ja siihen on tulossa merkittäviä parannuksia. Olisimme kovasti halunneet esitellä konsertin myötä talkootyön tuloksia.

Musiikkiteatteriyhdistyksen puheenjohtaja Juha Lindgren vihjaa, että ensi kesää kannattaa yleisön odottaa.

– Ensi kesästä on tulossa poikkeuksellinen. Kunhan saamme esitysoikeudet varmistettua, pääsemme julkistamaan, mitä tulossa on. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

16.2.2020

Uusimmat