Lounais-Häme

Ypäjän nuijat menossa kahdelle eri puolueelle

Kuntavaalit keikauttivat aavistuksen puolueiden voimasuhteita Ypäjän valtuustossa. Keskusta menetti yhden valtuustopaikan ja kokoomus nappasi yhden lisäpaikan, joten keskustan ja kokoomuksen valtuustoryhmien kokoero on 9–6 keskustan hyväksi.

Kokoomuksessa koetaan, että toinen puheenjohtajuus kuuluu uudessa kunnanvaltuustossa heille. Vanhassa valtuustossa sekä hallituksen että valtuuston puheenjohtajuudet ovat keskustalla.

Kunnanhallituksen puheenjohtajuus menee perinteisesti suurimmalle puolueelle, joten kokoomuksen tähtäimessä on kunnanvaltuuston puheenjohtajuus, valtuutettu ja kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Tapio Ahonen toteaa.

Välittömästi vaalien jälkeen Ahonen pyöritteli ajatusta kunnanhallituksen puheenjohtajuudestakin, jos yhteensä 12 valtuutettua saaneet kokoomus, sdp ja vihreät löisivät hynttyitä yhteen.

Pitkäaikainen Ypäjän kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Leppälahti kertoo, ettei keskusta ole kokoustanut vielä omassakaan piirissä.

-On vedetty henkeä vaalien jälkeen.

Leppälahti pitää kokoomuksen toivetta puheenjohtajuudesta vaalituloksen pohjalta varsin kohtuullisena.

Hallitukseen nousee myös kolme valtuuspaikkaa saanut sdp. Edellisestä hallituksesta puuttui demariedustus. Tuolloin tarjolla olisi ollut jaettu hallituspaikka vihreiden kanssa.

Ypäjän ääniharava Pirjo-Riitta Palonen (sd.) huomauttaa, ettei valtuuston puheenjohtajuuskaan ole demareilta poissuljettu.

-Mutta tärkeintä on se, että tehdään yhdessä, ei se, kuka milläkin pallilla istuu, Palonen toteaa.

Nykyisessä hallituksessa keskustalla on neljä paikkaa, kokoomuksella kaksi ja vihreillä yksi paikka. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic