Lounais-Häme

Ypäjän palokunta sai kiitossukat

Huhtikuun alun yö ravisteli ypäjäläistä Tiina Vieraankiveä syvältä. 16-vuotias poika joutui onnettomuuteen, kun henkilöauto törmäsi pojan kulkuneuvoon suoralla tiellä. Poika ja äiti selvisivät säikähdyksellä, koska alla oli mopon sijaan traktori.

Äiti oli nopeasti onnettomuuspaikalla, joka sijaitsi Kuusjoentiellä perheen kodin lähistöllä. Lähes yhtä nopeasti paikalla oli myös Ypäjän palokunta.

-He hoitivat tilanteen ihan nappiin ja olivat todella nopeasti paikalla. Halusin ehdottomasti heitä kiittää jollakin tavalla. Pohdin Häihälän Annen kanssa tapaa, ja se lähti harrastuksesta, Vieraankivi kertoo.

Pelastajat saivat kiitoksensa villasukkina perille harjoituksiin toimitettuna. Palomestarilta naiset varmistivat, että sukille on todella käyttöä. Villasukat kuuluvat palomiesten savusukellusasuun.

Tietysti myös ajatus kiitoksesta ja arvostuksesta lämmittää–jopa enemmän kuin itse villasukka.

-Otamme tämän lahjoituksen todella ilolla ja kiitoksella vastaan. Villainen sukka eristää kuumuutta saappaassa. On hienoa, että työtämme arvostetaan näin lämpimästi, kiitteli Toni Reiman Ypäjän sivutoimisesta palokunnasta.

Miehet saivat valita mieleisensä sukat laajasta valikoimasta, jossa oli värejä ja kokoja pienemmistä isompiin. Ypäjällä vietiin viimeinenkin pari kokoa 44, mutta uutta luotiin puikoille jo lahjoitusiltana.

-Sukkia tehdään ilman muuta myös naispuolisille työntekijöille, Vieraankivi lisää.

Vieraankivi ja Häihälä perustivat Facebookiin ryhmän Saapassukkia ammattimiehille. Ryhmässä on jo yli 80 jäsentä, joten sukkia pukkaa.

-Viemme seuraavat Loimaan suuntaan. Tarkoitus on jatkaa sukkien neulomista ja toimittaa niitä tarvitseville palokunnille ja vapaapalokunnille. Olemme saaneet viestiä, että ne otetaan kiitollisina vastaan.

Facebook-ryhmään voi liittyä tai toimittaa valmiita sukkia Vieraankiven Tiinan nimellä Jokioisten Intalan palvelukeskukseen tai Ypäjän Annantien liikekeskukseen.

-Hyvään asiaan voi osallistua myös lahjoittamalla lankoja jollekin neulojalle tätä tarkoitusta varten, jos sukkapari ei omissa käsissä synny, Anne Häihälä lisää.

Loimaa on ryhmän toinen lahjoitusosoite, koska Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen Ypäjän yksikön avuksi lähti tehtävälle kaksi yksikköä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen puolelta.

-Teemme Varsinais-Suomen kanssa todella paljon yhteistyötä: maakunnan raja ylitetään usein, kun ennen se oli todella tiukkaa. Tärkeintä on ehtiä apuun mahdollisimman nopeasti, kertoo aluepalomestari Mikko Malin.

Yhteistyötä on tiivistänyt kahden maakunnan alueella eli Forssassa ja Loimaalla toimiva yhteinen päivystävä palomestari.

Kanta-Hämeen ja Varsinais-Suomen pelastuslaitokset solmivat yhteistyösopimuksen vuonna 2012.

Ypäjän palokunnassa on 18 jäsentä, joista 10 osallistuu toimintaan aktiivisesti. Hälytyksiä ypäjäläisille kertyy vuosittain noin sata. Niistä osa tulee naapurikuntien alueelta.

Ypäjän sivutoimiset ovat Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen eli hallinnosta vastaavan Hämeenlinnan kaupungin palkkalistoilla. VPK:t toimivat yhdistyspohjalta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic