Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjän Pertun päivät tiivistyy yhden päivän tapahtumaksi – Perinteen ei anneta katketa

Tapahtumia riittää takakonttikirppiksestä mäkiautokisaan.
Viime vuonna Kertun ja Pertun tittelin saivat Minna Alakoski ja Perttu Jaakkola. Kuva: Lassi Puhtimäki
Viime vuonna Kertun ja Pertun tittelin saivat Minna Alakoski ja Perttu Jaakkola. Kuva: Lassi Puhtimäki

Pertun päivien perinne ei katkea Ypäjällä. Aikaisemmista vuosista poiketen tapahtuma tiivistyy yhden päivän mittaiseksi. Lauantaina 22. elokuuta on luvassa monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille.

Aikaisempina vuosina tapahtuma on ollut kolmipäiväinen. Koronan vuoksi oli vaarana, että Pertun päivät perutaan kokonaan.

– Kuntalaisilta tuli niin paljon toiveita, että jotain kesäistä tapahtumaa olisi mukava saada. Sen vuoksi päädyimme nyt tällaiseen tiivistettyyn malliin, kertoo nuoriso-ohjaaja Eeva Lehtonen.

Pertun päivää vietetään Ypäjän torin tuntumassa. Torimyyjille on tarjolla maksuttomia myyntipaikkoja. Alustavasti niitä on varattu kymmenkunta, mutta Eeva Lehtonen lupaa, että kaikki halukkaat mahtuvat mukaan.

– Myyntipisteet on tarkoitus sijoittaa aikaisempaa väljemmin. Tarvittaessa toria laajennetaan kaupan parkkipaikalle, Lehtonen sanoo.

Tori aukeaa puoliltapäivin. Päälavan ohjelmaosuuden avaa kunnanjohtaja Tatu Ujula kello 16.30. Tämänvuotinen Perttu ja Kerttu julkistetaan heti kunnanjohtajan tervehdyksen jälkeen. Ohjelmaa riittää kello 21:een saakka, lavalla nähdään muun muassa tanssiva ja laulava nukke Maddaleena ja standup-koomikko Mikko Maasola. Musiikista vastaavat Los Petos & Anja Niskanen sekä Jose Pineland´s Melancholy Monsters.

Torin lisäksi tapahtuu muuallakin. Entisen Siwan pihalle nousee takakonttikirppis, seurakuntakodilla on kesäinen laulutapahtuma ja Jokiläänin kansalaisopiston näyttelyä pääsee katsomaan Veteraanituvalle. Jännitystä päivään tuo Lounais-Hämeen Urheiluautoilijoiden mäkiautokisa, jossa otetaan kulkupeleistä mittaa.

Ypäjän Musiikkiteatterin miljöössä vierailee laulunäytelmä Lailan tähtihetket. Se tarjoaa näköalapaikan aikansa rakastetuimman ja lahjakkaimman naislaulajan Laila Kinnusen elämän hienoimpiin hetkiin niin estradilla kuin arjessakin. Tarina antaa kosketuspintaa Lailan äitisuhteelle, rakkaudelle, menestykselle sekä myös menetyksille.

Esitys alkaa musiikkiteatterin näyttämöllä kello 14.

Pertun päivän toripaikkojen tiedustelut ja varaukset p. 02-762 6500.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic