Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjän poliitikoilla vain hyvää sanottavaa lähdössä olevasta kunnanjohtajasta – uuden etsintä käynnistyy heti kun mahdollista

Uuden kunnanjohtajan haku käynnistetään pikapuoliin. Haussa on Sam Vuorisen kaltainen nykyaikainen ja yhteistyökykyinen johtaja.
Kunnanjohtajan työhuone tyhjenee alkuvuodesta Ypäjällä. Uuden kunnanjohtajan hakuprosessi käynnistetään heti kun mahdollista.

Vt. kunnanjohtaja Sam Vuorisen lähtö Myrskylään nytkähti maanantai-iltana eteenpäin, kun Myrskylän kunnanhallitus päätti esittää Vuorista kunnanjohtajan virkaan yksimielisesti. Vuorisen valinta saanee sinetin ensi maanantaina kunnanvaltuuston kokouksessa.

 

Lue myös: Sam Vuorinen askelta lähempänä Myrskylän kunnanjohtajuutta – myös kunnanhallitus yksimielinen Vuorisen valinnasta

 

Ypäjällä moni kuntalainen jää kaipaamaan Vuorista ja hänen toimintatapojaan. Tätä mieltä ovat ainakin kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoinen (kok.), kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jari Hepomaa (kok.) ja kunnanvaltuutettu, tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Juha Lundström (vihr.).

– Meillä on hyvät kokemukset Samista. Palaute hänestä on ollut myönteistä ympäri maakuntaa, soraääniä ei ole kuulunut, Saastamoinen sanoo.

– On harmi, että Sam lähtee. Seudun kunnanjohtajien kesken vallitsee nyt hyvä yhteistyöhenki, mikä on jatkossakin tärkeää, sanoo Lundström.

 

Hepomaa kehuu Vuorista hyväksi kunnanjohtajaksi, joka on vienyt asioita eteenpäin etenkin seudullisessa yhteistyössä. Juuri yhteistyökykyisyyttä koko kolmikko kaipaa myös uudelta kunnanjohtajalta.

– Ajatukseni eivät ole muuttuneet puolentoista vuoden takaisesta tilanteesta, jolloin Vuorinen valittiin. Tarvitsemme vahvaa elinvoimaosaajaa, Hepomaa toteaa.

– Vuorinen tuli kunta-alan ulkopuolelta ja on nähnyt asioita eri tavalla. Sanoin hänellekin, että uusia, parempia syntyy aina. Toivottavasti saamme hänen tilalleen edes yhtä hyvän henkilön, Lundström toteaa.

Vuorinen perustelee lähtöään Myrskylään epävarmuudella tilanteessa, jossa hänen valinnastaan kunnanjohtajaksi on edelleen vireillä valitus Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa.

– Tässä tilanteessa minulla ei ole ollut mahdollisuutta irtaantua Helsingistä tai asettua Ypäjälle. On pakko ajatella vaihtoehtoja niinkin, että pahin mahdollinen toteutuu. Hallinto-oikeuksien päätöskäytäntö kun voi olla kirjavaakin jopa selvän oloisissa tapauksissa, Vuorinen huomauttaa.

 

Lue myös: Jättääkö Sam Vuorinen Ypäjän – haastateltu Myrskylän kunnanjohtajaksi

 

Jos ja kun Vuorinen Myrskylään ensi maanantaina valitaan, valinta saa lainvoiman 20. joulukuuta. Vuorisella on kahden kuukauden irtisanomisaika, joten hän olisi siirtymässä Myrskylään 20. helmikuuta, ellei toisin sovita.

Markku Saastamoisen mukaan uuden johtajan valintaprosessi käynnistetään heti kun pitää, käytännössä Vuorisen irtisanoutumisilmoituksen jälkeen. Saastamoisen mukaan kunnanjohtajavalinnoissa tuntuu vallitsevan trendi, ettei hakijoita saada ensimmäisellä eikä välttämättä toisellakaan kerralla määrällisesti ja laadullisesti tyydyttävällä tavalla.

– Olisi ideaalitilanne, jos uusi kunnanjohtaja pääsisi aloittamaan siirtymävaiheen kautta niin, että väistyvä perehdyttäisi häntä tehtävään. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat