Lounais-Häme

Ypäjän Siwan viimeiset päivät

Sulkemisaika perjantai-iltana on Ypäjällä murheellinen. Myyjä Sanna Mäki lukitsee Siwan ovet viimeisen kerran.

Liikkeellä on ollut neljä työntekijää.

Siwan asiakas, ypäjäläinen Leena Kivimäki ei ole Siwan lopetuspäätöksestä kovin ilahtunut.

-Ei kauhean hyvät tunnelmat ole, hän huokaisee.

Kivimäki on käynyt ostoksilla lähinnä juuri Siwassa, koska on pitkään ollut kanta-asiakas. Hän muistelee, että on aina käynyt mieluiten saman ketjun liikkeissä, jo ennen kuin kaupan nimi oli Siwa.

Nyt ostokset täytyy siirtää Saleen, koska muita päivittäistavarakauppoja kirkonkylällä ei enää ole.

Vuoden verran Ypäjällä asunut Eeva-Liisa Anttila pakkaa tavaroitaan kassalla ja kiteyttää tunnelman yhdellä sanalla: kurja.

-Olisin kokenut hyvänä, että olisi tullut K-kauppa, joka olisi kilpaillut Salen kanssa, hän kertoo.

Anttila on tähän asti käynyt molemmissa kaupoissa eikä ole erityisesti suosinut kumpaakaan, mutta pitäisi parempana, että kylältä löytyisi kaksi kauppaa. Vaihtelua pitäisi olla.

-Mietityttää sekin, että jos palvelut loppuvat, niin mitä tänne jää. Ettei tällainen pieni kylä autioituisi, Anttila pohtii.

Ypäjän seurakunnan diakonissa, tamperelainen Terhi Hakala-Vappula poikkeaa Siwaan tuomaan kirjettä postiin. Hän kertoo, että Ypäjänkylän diakoniapiirissä keskusteltiin juuri Siwan lopettamisesta murheellisissa tunnelmissa. Postin pysyminenkin piiriä mietitytti.

-Ei tämä hyvältä tunnu, Hakala-Vappula toteaa vakavasti.

Postin kehityspäällikkö Kirsi Laakso kertoo, että Siwassa toiminut postin toimipiste jatkaa toimintaansa entisessä myymälätilassa, kunnes Posti löytää toiminnalle sopivan jatkajan. Siihen asti postipisteen toimintaa pitävät yllä samat työntekijät.

Ehdokkaita toiminnan jatkajiksi on jo, vaikkei hän haluakaan vielä paljastaa yritysten nimiä tai lukumäärää.

-Pyrimme löytämään ratkaisun postiasiaan kesän aikana, Laakso kertoo.

29.4. alkaen entisessä Siwassa sijaitseva Ypäjän postipiste on toistaiseksi auki maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin klo 11–17:30 sekä keskiviikosta torstaihin klo 13–20. Viikonloppuisin posti on suljettu. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic