Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjän valtuusto hyväksyi kunnanjohtajasopimuksen – Palonen ihmetteli koulukuljetuksen ongelmia

Palonen toivoi, että koulukuljetuksiin liittyvät epäkohdat saataisiin korjattua.
Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ypäjän kunnanvaltuuston kokous vietiin läpi ilman sen pidempiä puheita. Valtuusto hyväksyi muun muassa kunnanjohtajaksi valitun Riikka Riihimäen johtajasopimuksen ja Jokiläänin kansalaisopiston hallintouudistuksen. Kunnanjohtajan kuukausipalkaksi sovittiin 6 850 euroa.

Kunnanhallituksen varajäseneksi paikkakunnalta pois muuttaneen Anna-Katariina Ankelon tilalle valittiin Jenni Mäntynen (vihr.).

Muissa asioissa valtuutettu Pirjo-Riitta Palonen (sd.) piti puheen kouluverkkouudistuksesta ja siihen liittyvistä koulukuljetuksista.

Palonen muistutti, että viime valtuuston kokouksessa helmikuussa hän esitti, että kouluverkkouudistuksen ja yhtenäiskouluun siirtymisen yhteydessä koulukyyditykset tulee tarkistaa sekä noudattaa niissä oikeudenmukaisuutta ja tasapuolisuutta. Samoin hän sanoi, että pitäisi tarkastaa meneillään olevia kyydityksiä.

Sittemmin saimme lukea Forssan Lehdestä erään perheen tarinaa, joka tuntui ikävältä ja jopa uskomattomalta, mutta todelta. Lasten kouluautopysäkki siirrettiin vaivihkaa 2,5 kilometrin päähän entisestä paikasta ilman minkäänlaista ilmoitusta. FL ilmoitti maaliskuun lopussa, että koulutaksin pysäkin paikka palautettiin, kun vanhemmat tekivät vaatimuksen. Kuitenkin samaisessa lehdessä koulutoimistolta on kerrottu, että säästöistä ei voitu puhua tässä kohdassa, vaan kyse oli aikatauluttamisesta. Kenen, lapsen vai? Jos lapsen pitää uhrautua 45 minuutin aikatauluun 5 minuutin sijasta, niin tälle lapselle aikatauluun tuli lisää noin puolitoista tuntia per päivä, Palonen ihmetteli.

Palonen totesi koulutoimiston ilmoittaneen myös, että ratkaisuihin tyytymätön huoltaja voi ottaa yhteyttä toimistoon, luokanopettajaan, koulunjohtajaan tai sivistystoimenjohtajaan. Hän sanoi, että opettaja ei ainakaan tiennyt vaikuttamismahdollisuuksistaan koulukyytiasiassa, edes yksittäisen päivän kyytitoiveita ei kuunnella. Palosen mukaan olisi erittäin toivottavaa, että mahdollinen epäkohta saataisiin korjattua.

– Onneksi kuitenkin sivistyslautakunta teki nopeasti ratkaisun ja pysäkki palautettiin heti vanhalle paikalleen, koska sen siirtämiseen ei ollut perusteita, Palonen sanoi. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.1.2020

Uusimmat