Lounais-Häme

Ypäjän vedenottamoiden saneeraukset toteutuvat

Ypäjän kunnanhallitus päätti keskiviikon kokouksessaan toteuttaa Isoniityn vedenottamon saneeraustyön sekä Kirkonkylän vedenottamon saneerauksen ja alavesisäiliön rakentamisen.

Myös Isoniityn vedenottamon pumput ja ohjausjärjestelmät kaipaavat päivitystä. Suunnitelmat töihin on laatinut Sweco Ympäristö oy.

Suunnitelmien mukaan Isoniityn vedenottamorakennukseen asennetaan kaksi raudan suodatinyksikköä, kompressori, uudet kemikaalipumput, ilmastointilaite sekä sähköpääkeskus. Vedenottamon pumput korvataan kaivoon asennettavilla uppopumpuilla.

Isoniityn vedenottamon raakaveden laatu on viime vuosina heikentynyt kohonneen rautapitoisuuden johdosta. Verkostoon johdettavan veden laatua voidaan kuitenkin parantaa raudan suodatuslaitteistolla ja raakaveden ilmastuksella.

Hankkeita suunnitellaan toteutettavaksi vuosina 2018–2019, mikä on huomioitu myös investointisuunnitelmassa.

Isoniityn vedenottamo on valmistunut 1983. Vedenottamolla on tärkeä Ypäjän kunnan vedenjakelussa.

-Noin 250 kuutiota vuorokaudessa virtaa vettä sen kautta. Enemmän kuin yksi kolmasosa koko vesijakelustamme, kertoo Ypäjän kunnan tekninen johtaja Jouko Käkönen.

Kirkonkylän vedenottamo on Ypäjän päävedenottamo. Sieltä virtaa vettä kuitenkin nykyään vain 200–230 kuutiota vuorokaudessa, vaikka laajuus riittäisi 400 kuutioon.

-Kun saamme alavesisäiliön, pystymme paremmin säätelemään vettä kulutushuippuihin ja varmistamaan häiriöttömän vedenjakelun. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic