Lounais-Häme

Yrittäjänaisiin liittyäkseen ei tarvitse jatkossa olla nainen – Liittokokous rukkasi sääntöjä uuteen uskoon

Forssalainen Tiina Koski on toiminut Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtajana tämän vuoden alusta. Kuva: Pessinen Seppo
Forssalainen Tiina Koski on toiminut Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtajana tämän vuoden alusta. Kuva: Pessinen Seppo

Sukupuoli ei jatkossa rajoita Suomen Yrittäjänaisten jäsenyyttä. Yrittäjänaisten perjantaina kokoontunut liittokokous muokkasi paikallisyhdistyksen mallisääntöjä. Uusien sääntöjen mukaan jäsenyyttä ei rajoiteta vain yhteen sukupuoleen.

– Teemme työtä tasa-arvon ja naisyrittäjyyden eteen, mutta jäsenistömme koostuu jatkossa kaikista sellaisista henkilöistä, sukupuolesta riippumatta, jotka kokevat tämän asian tärkeäksi, toteaa Suomen Yrittäjänaisten forssalainen puheenjohtaja Tiina Koski.

– Nuorten naisten tasa-arvoinen asema työnhakutilanteissa ja perhevapaiden jakaantuminen tasaisemmin molempien vanhempien välillä, ovat todella tärkeitä tavoitteita. Odotamme isoja päätöksiä nykyiseltä hallitukselta, joka on naisvaltainen ja jossa on historiallisen paljon nuoria naisia, toteaa Koski.

– Myös YEL-järjestelmää on syytä kehittää niin, että yrittäjä-äideillä on aito mahdollisuus jäädä äitiyslomalle.

 

Suomen Yrittäjänaiset on yrittäjinä toimivien ja yrittäjyyttä edistävien naisten aatteellinen yrittäjä- ja elinkeinopoliittinen etujärjestö. Se edistää naisyrittäjyyttä ja parantaa asiantuntijana naisyrittäjien yritystoiminnan edellytyksiä. Yrittäjänaisiin kuuluu noin 5000 jäsentä.

Suomen Yrittäjänaisten strategisten painopisteiden kärjessä on työelämän tasa-arvon edistäminen ja perhevapaakulujen tasaaminen.

 

Luitko tämän: Suomen yrittäjänaisten puheenjohtaja Tiina Koski: Naisen palkkaaminen on edelleen iso riski yrittäjälle

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic