Lounais-Häme

Yrittäjäpatsaan suunnittelukisa käyntiin Forssassa

 

Forssalaisen yrittäjyyden symboli kohoaa Kartanonkadun ja Tampereentien risteyksen kiertoliittymään ehkä jo ensi jouluksi. Forssan yrittäjäjärjestöt ja kaupunki avasivat rivakan suunnittelukilpailun. Kilpailuun tulevat ehdotukset pitää jättää jo 29. huhtikuuta mennessä.

-Yrittäjät ovat nopealiikkeisiä ja toivomme, että taiteilijat ja muut luovat tekijät ovat nyt myös, kilpailutyöryhmän puheenjohtaja Timo Pekka toteaa.

Patsas on tarkoitus paljastaa jo 27. marraskuuta. Voittajan tiedot julkistetaan 5. syyskuuta.

Kilpailutyön pitää sisältää jokin visuaalinen havainnekuva teoksesta.

-Se voi olla piirros, pienoismalli tai vaikkapa 3D-kuva, kunhan siitä selviää teoksen idea ja ulkonäkö. Tarvitsemme tietysti tiedot myös siitä mistä materiaalista ja miten teos valmistetaan, Pekka lisää.

Kilpailun raatina on kuusihenkinen työryhmä, jossa on kaksi edustajaa Forssan Yrittäjistä sekä edustajat Forssan kaupungilta, Forssan Yrittäjänaisista ja Forssan Seudun Käsityö- ja Teollisuusyhdistyksestä. Kolmeen potentiaaliseen ehdotukseen raati paneutuu perusteellisemmin kutsumalla sen tekijän haastatteluun.

-Esteettiset ja taiteelliset arvot ovat katsojan silmässä, ja niitäkin varmasti puntaroidaan.

Kun voittajatyö on valittu, etsitään sille valmistaja.

-Se on tarkoitus toteuttaa paikallisessa yrityksessä. Hankkeen budjetti selviää oikeastaan vasta silloin, kun valinta on tehty ja materiaali ja tekotapa selvillä.

Toteutus rahoitetaan Pekan mukaan lahjoituksin: järjestöt kääntyvät jäsenistönsä puoleen.

-Otamme yhteyttä nykyisiin yrityksiin sekä aiemmin seudulla toimineiden yritysten puoleen. Tarkoitus on, että patsaan oheen tulee muistokilpi, johon lahjoittajatiedot kootaan. Summien ei tarvitse olla suuria. Usko on luja, että lahjoittajia löytyy runsaasti, hän huomauttaa.

Suunnittelukilpailua markkinoidaan Timo Pekan mukaan alueellisesti.

-Sosiaalisessa mediassa tieto saa toki levitä kauemmaksikin. Kilpailun voittaja saa 1 000 euron lahjakortin forssalaiseen yritykseen. Tuskin tuo palkinto ja aikataulu houkuttelevat nimekkäitä kuvanveistäjiä.

Lopullisen ratkaisun tekee Forssan kaupunki, joka tarkistaa työn soveltuvuuden esimerkiksi liikenneturvallisuuden kannalta.

-Huomioon on otettava esimerkiksi törmäysturvallisuus ja samoin esteettisetkin seikat. Olen työryhmän jäsen ja vien sen ehdotuksen aikanaan Forssan kaupunginhallituksen käsittelyyn, toteaa tekninen johtaja Antti Heinilä.FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti