Lounais-Häme Ypäjä

"Yrittäjien kannattaa puhaltaa yhteen hiileen" – Ypäjän Annantien Liikekeskuksesta saa saman katon alta monta palvelua

On etu, että saman katon alta saa monta palvelua. Kun asiakas käyttää yhden yrittäjän palveluja, hän voi hankkia helpommin palveluja myös muilta samassa liikekeskuksessa toimivilta yrittäjiltä.
Yrittäjä Ann-Marie Österback toivoo, että myös Ypäjälle kehittyy kahvilakulttuuri, jossa kahvilaan voi tulla vaan istuskelemaan ja viettämään aikaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Yrittäjä Ann-Marie Österback toivoo, että myös Ypäjälle kehittyy kahvilakulttuuri, jossa kahvilaan voi tulla vaan istuskelemaan ja viettämään aikaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Yrittäjien kannattaa puhaltaa yhteen hiileen ja luottaa yhteistyöhön. Näin sanoo yrittäjä Ann-Marie Österback Annantien Liikekeskuksesta Ypäjältä. Österback toimii Annantie 2:ssa sijaitsevan liikekiinteistön päävuokralaisena, ja lisäksi tiloissa on kolme alivuokralaista.

– On etu, että saman katon alta saa monta palvelua. Kun asiakas käyttää yhden yrittäjän palveluja, hän voi hankkia helpommin palveluja myös muilta samassa liikekeskuksessa toimivilta yrittäjiltä, Österback sanoo.

Annantien Liikekeskuksessa toimii Österbackin oma yritys Laatu Ansku, jonka alaan kuuluvat lahjatavara- ja sekatavarakauppa ja hoitavia nivelsuojia ja asusteita ihmisille ja eläimille tarjoava Back on Track -erikoisliike. Toimintaan kuuluvat myös postipalvelut, kukkamyynti ja lisäksi myyntiin on tulossa mansikoita. Uusin asia on pari kuukautta sitten avattu kahvila.

Luitko tämän: Posti palaa Annantielle Ypäjällä – ”Ensiarvoisen tärkeä palvelu”

Kahvila toimii monitoimitilassa, jossa järjestetään myös kokouksia, juhlia ja pop up -kirppiksiä. Kahvilassa työskentelee Österbackin lisäksi kiireapulaisena toimiva Hanna Laine.

– Kahvilasta saa kahvia ja suolaista ja makeaa, ja sen yhteydessä toimii myös jäätelöbaari. Kesän ajan omaan yritystoimintaani kuuluu myös jäätelökioski Ypäjän keskustassa, Österback kertoo.

Muut Liikekeskuksessa olevat yritykset ovat Satun Fysioterapia- ja Liikuntapalvelut, pieneläintuotteita myyvä Lehtisen Lemmikit ja kotimaisia pesuaineita ja viestintäpalveluja tarjoava KR Koti ja Viestintä. Yritykset ovat toimineet Liikekeskuksessa runsaat puolitoista vuotta.

Lahjatavara- ja sekatavarakaupasta johtaa ovi monitoimitilaan, jossa avattiin pari kuukautta sitten kahvila. Kuva: Lassi Puhtimäki
Lahjatavara- ja sekatavarakaupasta johtaa ovi monitoimitilaan, jossa avattiin pari kuukautta sitten kahvila. Kuva: Lassi Puhtimäki

 

Liikekeskus sijaitsee Ypäjän kunnan omistamassa entisessä teollisuushallissa, jossa tilaa on reilut 300 neliötä.

– Olemme remontoineet tilat lattiasta kattoon ja vaikka rakennus näyttääkin ulkoapäin karulta, toivon, että ihmiset tulevat katsomaan sisälle ja yllättyvät positiivisesti. Olen kotoisin pääkaupunkiseudulta ja haluan tuoda sieltä tuttua kahvilakulttuuria myös Ypäjälle. Ihmiset ovat tervetulleita kahvilaan viettämään aikaa ja vaikkapa lukemaan lehtiä tai käyttämään tietokonettaan, Österback sanoo.

Österbackin toivat Ypäjälle reilut kymmenen vuotta sitten hevoset, ja hän pitää miehensä kanssa pientä maatilaa.

– Uskon, että myös Ypäjän kaltaisella pienemmällä paikkakunnalla kannattaa yrittää ja tarjota palveluja. Painotan yhteistä tekemistä ja olen edelleen avoin uusille yhteistyösuunnitelmille.

Yrittäjä Ann-Marie Österback hoitaa Annantien Liikekeskuksessa Ypäjällä myös postipalveluja.

Liikekeskuksessa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten markkinoita, joista seuraavat ovat heinäkuussa. Torstaina 27.6. monitoimitilassa järjestetään kello 13–16 hyväntekeväisyyspohjalta Senioripäivä.

Ohjelmassa on musiikkia, josta vastaavat Hovimuusikko Stefan ja Veisun Veljet. Laatu Ansku on sponsoroinut ilmaisen bingon palkintoineen, ja kirkkoherra Vesa Parikka tarjoaa kaikille kahvit makean kera. SPR kustantaa liikuntarajoitteisille tapahtumaan ilmaisen taksikuljetuksen. Tempauksessa on mukana myös Ypäjän Eläkeliitto.

– Vaikka tapahtuman nimi on Senioripäivä, kaikenikäiset ovat tervetulleita nauttimaan mukavasta yhdessäolosta ja tekemisestä, Österback sanoo. FL

Aiheesta aiemmin: Ypäjän liikekeskuksessa vielä tilaa alivuokralaiselle

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic