Lounais-Häme

Yritykset heittävät taas verkot vesille BusinessTreffeillä

Perjantaina jälleen järjestettävilllä BusinessTreffeillä keskitytään erityisesti siihen, mikä on ollut tapahtuman keskeisin osa sen alusta lähtien: verkostoitumiseen.

23. kertaa järjestettävässä tapahtumassa yritysväki kohtaa etsien uusia yhteistyömahdollisuuksia ja tutustuen toisiinsa.

BusinessTreffejä järjestävän Forssan Seudun Nuorkauppakamarin Maarit Kumpulaisen mukaan tapahtumassa on mukana yrityksiä Forssan lähiseudulta lukemattomilta eri aloilta.

-Mukana on niin suuria kuin pieniäkin yrityksiä, monelta yritykseltä parikin edustajaa. Tapahtumassa on myös yritysneuvojia ja konsultteja, projektipäällikkönä toimiva Kumpulainen kertoo.

 

Tänä vuonna Scandic Forssassa kokonaan järjestettävä BusinessTreffit alkaa BusinessDinnerillä.

Koko dinneriä eli illallista ei kuitenkaan istuta saman pöydän ääressä, vaan pöytä ja keskustelukumppani vaihtuvat. Pöytäseura lähtee kiertoon aina tunnin välein.

-Se on nimenomaan speed datingia. Sitä on järjestetty jo muutaman vuoden ajan, Kumpulainen hymyilee.

-Joitain ennalta sovittuja ja päätettyjä tapaamisia on tietysti joukossa, yrittäjät ovat saaneet tehdä toivomuksia, millaisia yrityksiä haluaisivat tavata.

Illan mittaan pidetään myös lyhyitä puheenvuoroja, mutta Kumpulaisen mukaan pönötysjuhlia ei ole luvassa.

-Puheenvuoroille on annettu aikaa noin viisi minuuttia, joten siinä on lyhyt aika tehdä vaikutus.

 

Viime vuoden jälkeen tapahtuman teemaa on karsittu, sillä enää BusinessTreffeillä ei ole ”messuosastoa”, jossa yrittäjät seisoisivat ja odottaisivat mahdollisen yhteistyökumppaneiden tulevan luokse.

-Haluamme, että myyjät jalkautuvat ja tekevät konkreettista face to face -toimintaa. Nyt ei seisoskella, vaan jalkaudutaan pöytiin, Kumpulainen sanoo.

Kumpulaisen mukaan muutosta on jo etukäteen ehditty kiitellä, mutta ei tyrmää ajatusta, että osastot tekisivät paluun ensi vuodelle.

-Kuuntelemme palautetta ja katsomme tilannetta uudestaan.

 

Kun päivällinen on nautittu, ilta jatkuu vapaamuotoisen iltatilaisuuden parissa kello 21 alkaen. BusinessDinneriin vaaditaan ennakkoilmoittautuminen, jonka on tehnyt noin 70 henkilöä, mutta iltatilaisuus on täysin avoin ja maksuton.

Etenkin illalla nousee esiin myös BusinessTreffien toinen tavoite verkostoitumisen ohella.

-Viihtyminen. BusinessTreffit yhdistää työn ja huvin. Tapahtuma on joka vuosi äärettömän rento, Kumpulainen kertoo.

Kello 22 julkaistaan myös Vuoden Businessvaikuttaja -palkinnon saaja. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic