Lounais-Häme

Yrityksiä kehitetään ja kansainvälistetään EU-rahalla – Hämeeseen huhti-kesäkuussa 3,6 miljoonan euron potti

Tukea myönnettiin muun muassa yritysten kehittämiseen. Forssalainen LeikkiSet oy sai rahaa leikki- ja liikuntapaikkojen kehittämiseen.
Forssalainen LeikkiSet on kovalla kasvu-uralla. Yrityksen kehittämiseen on saatu myös EU-rahoitusta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssalainen LeikkiSet on kovalla kasvu-uralla. Yrityksen kehittämiseen on saatu myös EU-rahoitusta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Hämeen ELY-keskus myönsi huhti-kesäkuussa Kanta- ja Päijät-Hämeeseen yhteensä noin 3,6 miljoonaa euroa EU-rahoitusta. Rahoituksesta puolet muodostui alueellisista ESR-hankkeista ja puolet aluekehitysrahaston yritystuista.

Kanta-Hämeessä yrityksen kehittämisavustusta myönnettiin yhteensä noin 675 000 euroa. Tukea saaneita yrityksiä on 11. Kanta-Hämeen suurimman kehittämisavustuksen, 225 316 euroa, on saanut hämeenlinnalainen Etelä-Hämeen Metalli oy innovatiiviseen laserleikkausinvestointiin. Forssalainen LeikkiSet oy sai reilun 100 000 euron rahoituksen leikki- ja liikuntapaikkojen kehittämiseen. Pienemmän summan, 11 000 euroa sai forssalainen Hyvinvointihotelli Forssan Luppo oy Luppo-kuntoutukseen.

Lue myös: Forssalainen Leikkiset aikoo kolminkertaistaa liikevaihtonsa kolmessa vuodessa – “Teemme asioita toisin kuin muut”

ESR-hankkeisiin Hämeeseen myönnettiin yhteensä yli 2,1 miljoonaa euroa, jolla rahoitettiin 10 uutta hanketta. Rahoituksesta Kanta-Hämeeseen meni lähes 1,4 miljoonaa euroa ja loput Päijät-Hämeeseen.

Kanta-Hämeessä uusia hankkeita käynnistyy seitsemän, joista osa yhdessä useamman maakunnan alueella. Rahoitukseltaan suurin hanke, 340 672 euroa, on Riihimäen kaupungin, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hyria Koulutus Oy:n yhteishanke Robo oppii. Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan toimijoiden yhteistoteutuksena robotiikan koulutuskokonaisuus, jonka tavoitteena on edesauttaa ja nopeuttaa uusien tekniikoiden käyttöönottoa Riihimäen alueella. Hämeen ammattikorkeakoulu on saanut rahoitusta myös kahteen muuhun hankkeeseen.

Lounaplussan TRIPLAAMO-hanketta tuettiin noin 150 000 euron potilla.

Luitko tämän: Omaperäinen työllisyyspalvelu Forssassa: Töitä räätälöidään työttömille eikä työttömiä töille

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic