Lounais-Häme

Yritysbarometri kertoo optimismista - Forssan Levy etsii lisää osaajia joukkoonsa

Hämeen kauppakamarin toteuttama tuore yritysbarometri kertoo, että 60 prosentissa Kanta- ja Päijät-Hämeen yrityksistä liikevaihto kasvoi viime vuonna vuoteen 2016 verrattaessa.

-Yritysten arviot liikevaihdon paranemisesta ovat pysyneet edelleen positiivisina. Lähes joka toinen vastanneista yrityksistä uskoo myös tilauskannan kasvavan seuraavan kuuden kuukauden aikana, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Barometri kertoo yritysten tilauskantojen kasvaneen vuoden takaiseen tasoon verrattaessa. Tilauskantojen arvioidaan kasvavan edelleen alkuvuodesta.

Yritysten kasvua haittaa ammattitaitoisen työvoiman puute.

Forssan seudulta joka toinen barometrikyselyyn vastanneista yrityksistä piti työvoiman saatavuutta seutukunnalla heikkona.

-Erityisesti Forssan ja Lahden seuduilla yritystoimintaa rajoittaa ammattitaitoisen työvoiman puute ja Hämeenlinnan seudulla riittämätön kysyntä, Eerikäinen summaa.

Kolmanneksessa yrityksistä arvioidaan henkilöstöä lisättävän kesään mennessä.

Forssalaisen Forssan Levy oy:n toimitusjohtaja Vesa Pehkonen sanoo näkymien pysyneen hyvinä myös tälle vuodelle. Yritys on palkkaamassa lisää henkilökuntaa nykyiseen 40 henkilön tiimiin.

Etsinnässä on hitsauksen, kokoonpanon ja sähköasennuksen osaajia. Pehkonen sanoo, ettei uuden osaavan henkilökunnan saaminen Forssan seudulla ole helppo asia.

-Töitä on hyvin. Paperiteollisuuden nostolavojen lisäksi olemme aloittaneet uutena tuotteena myös ikkunanpesujärjestelmien valmistamisen telakoille loistoristeilijöiden käyttöön. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic