Lounais-Häme

Yrityskehitys valitsi uuden toimitusjohtajansa

Forssan Yrityskehitys oy on valinnut uudeksi toimitusjohtajakseen Maria Jokisen.

Sastamalalainen Jokinen on edelliset 15 vuotta työskennellyt Svea Ekonomissa erilaisissa tehtävissä, viimeisimpänä liiketoiminta- ja rahoitusjohtajana. Sitä ennen Jokinen työskenteli media-alalla.

Kuntapuolella Jokiselle on kertynyt kokemusta eri luottamustoimista. Tällä hetkellä Jokinen on Sastamalassa kokoomuksen varavaltuutettu sekä henkilöjaoston varapuheenjohtaja.

Jokinen aloittaa FYK:n toimitusjohtajana 1.1.2018, jolloin yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Veikko Heimo siirtyy eläkkeelle.

 

Jokisen vakuutti hakemaan Forssaan Yrityskehityksen työpaikkailmoitus, jossa etsittiin ”2020-luvun yritysvisionääriä”.

– Forssan kaupunki vakuutti minut tekemisen meiningillään, ja uskon yhteistyön olevan jouhevaa sekä virkamiesten että luottamushenkilöiden kanssa, Jokinen uskoo.

Viimeistään Jokisen vakuutti Forssaan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemeltä saatu puhelu, jossa kutsuttiin haastatteluun.

-Puhelussa välittyi kova draivi, Jari teki vaikutuksen. Kun haastattelussa tapasin ihmisiä täällä, kokonaisuus oli hyvin houkutteleva, Jokinen sanoo.

 

Puhelu Jokiselle vakuutti myös Kesäniemen hakijasta.

-Olen haastatellut paljon ihmisiä, mutta Maria erottui heti. Asenne oli alusta lähtien hyvä, Kesäniemi kertoo.

Forssan Yrityskehitys oy:n hallituksen puheenjohtaja Jaana Lähteenkorva luettelee Jokisen vahvuuksiksi talous- ja markkinointiosaamisen, persoonan ja sosiaaliset taidot. Jokisen rohkeat ja raikkaat ajatukset elinvoiman kehittämisestä vakuuttivat Lähteenkorvan nopeasti.

-Haimme freesiä starttia, ja Maria edustaa sitä kaikkein parhaiten, Lähteenkorva sanoo.

-Meillä on nyt kaikki edellytykset uuteen alkuun. Uskon kaikkien palasten olevan kohdallaan. Mariasta huokuu, että hän on nimenomaan tekijä, ei vain puhuja.

 

Jokinen haluaa kehittää ja uudistaa Forssan yritysmaailmaa rohkeasti. Rohkealla uudistamisella Jokinen tarkoittaa sitä, että elinvoimaisuutta haetaan avoimin mielin ja katse tiukasti jo tulevaisuudessa.

Forssan suurimpana vahvuutena Jokinen näkee kaupungin sijainnin, jota vain pitäisi hyödyntää entistä vahvemmin. Jokisen mukaan pitää uskaltaa tavoitella yhä suurempia asioita.

-Esimerkiksi järkivihreyden ja ekologisuuden kautta tänne voisi rakentaa jonkinlaisen keskittymän, jossa olisi yrityksiä yhdessä. Siihen vielä koulutus kiinni, Jokinen maalailee.

-En sano, että tällainen olisi suunnitteilla, mutta esimerkkinä ajatusmallistani. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic