Lounais-Häme Forssa

Yrityskiihdyttämö Forza pitää kiinni kovasta tavoitteestaan: sata uutta start up -yritystä tai ideaa parissa vuodessa

Yrityskiihdyttämö Forza on hyvässä lennossa Kehräämöllä. Työskentelyä rytmittävät erilaiset tapahtumat. Hurja tavoite on mahdollisuuksien rajoissa.
Forzan harjoittelija Katja Pouta (vas.) ja yhteisömanageri Heidi Loukiainen aikatauluttavat tulevaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forzan harjoittelija Katja Pouta (vas.) ja yhteisömanageri Heidi Loukiainen aikatauluttavat tulevaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forza-yrityskiihdyttämön kovana tavoitteena on luoda Forssan seudulle sata uutta start up -yritystä tai ideaa vuoteen 2021 mennessä.

– Tavoite ei ole 3–4 alkukuukauden perusteella mahdoton, mutta se on haasteellinen, sanoo Forzan yhteisömanageri Heidi Loukiainen.

Hän huomauttaa, että onnistuminen ei ole kiinni hänen työpanoksestaan, vaan on useampien Forzan taustavoimien työn summa.

– Jos ei siihen sataan päästä, niin hyvin lähelle sitä. Se onnistuu herättämällä opiskelijoita yrittäjyyteen. En näe, että määrä koostuisi niinkään työssäkäyvistä ihmisistä.

Lue lisää: Heidi Loukiainen aloitti yrityskiihdyttämön ratissa kesäkuussa.

Omat työtilat

Forza on yhteisöllisine työtiloineen Kehräämöllä sopivasti Hämeen ammattikorkeakoulun yhteydessä ja luo synergiaa opiskelijoiden, eri oppilaitosten ja yritysten välille. Verkostoituminen helpottuu.

Isoa yhteisöllistä työtilaa on tarkoitus muokata entistä monikäyttöisemmäksi.

Asiantuntijat ja yritykset voivat yhteisön jäseninä työskennellä vuokraa vastaan avotyötilassa tai omissa huoneissa. Tiloissa käy myös opiskelijoita tekemässä omia töitään. Työskentelijöiden käytössä ovat myös kaikki kokous- ja tapahtumatilat.

Koska Forza on osa Crazy Town -yhteisöä, liikkuvat jäsenet voivat käydä samaan kuukausihintaan Forssan lisäksi työskentelemässä yhteisön Hämeenlinnan, Jyväskylän, Tampereen, Porin, Helsingin tai Turun tiloissa.

Lue lisää: Paikallisyritykset tukevat Forzaa.

Törmäytystä

Yhteistyö innostuneiden opiskelijoiden kanssa on Loukiaisen mielestä äärimmäisen hienoa. Varsinkin ammattikorkeakoulun opiskelijoilla on entistä enemmän ajatuksia yritystoiminnasta ja yritysideoista.

Toiminnan perusideana on törmäyttää eli saattaa opiskelijat ja yrittäjät yhteen, luoda yrityksen ituja ja innostaa toimivia yrityksiä kasvuun, saada opiskelijat työskentelemään ja jäämään seudulle sekä muokata näin seudusta entistä elinvoimaisempi.

Forzan arkea värittävät moninaiset koulutukset ja tapahtumat.

– Tapahtumia on ollut syksyn aikana vaikka millä mitalla, Loukiainen sanoo.

Forza on hänen mukaansa saanut todella hyvän vastaanoton. Kukaan ei ole haukkunut toimintaa haihatteluksi. Tapahtumissa on riittänyt väkeä, ja järjestyksessään kolmas kiertotaloustapahtuma Frush oli täysi menestys.

Kiihdytyskaistalle

Keväällä käynnistyy Forza Highway, kiihdytyskaista eri oppilaitosten opiskelijoille, joilla on joko yritysidea tai ainakin yrittäjyysasennetta. Vastineeksi opiskelijat saavat henkilökohtaista sparrausta ja yritysmentorien tukea.

Yritysideoita kirkastava Forza Highway on tarkoitus järjestää jatkossa pari kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin eri ryhmille.

– Mitä enemmän saadaan törmäytyksiä ja madallettua kynnyksiä, sitä parempi, Loukiainen ynnää. FL

Yhteisöllisyyttä ja innovaatioita

Yrityskiihdyttämö Forza on Forssan Kehräämöllä toimiva yhteisöllinen työtila ja innovatiivinen yhteisö.

Forza aloitti toimintansa 1.8. Tiloissa pidettiin 18.–19.9. kolmas kiertotalouden kasvuyritys- ja start up – tapahtuma Frush, jonka aikana järjestettiin mm. Forza Crash -tapahtuma, joka ”törmäytti” opiskelijoita yritysten kanssa.

Kerran kuussa yrittäjiä kokoontuu Forzaan Business Brunssille käsittelemään eri teemoja.

Innostu työssäsi -seminaari järjestetään 28.11. yhteistyössä HAMKin kanssa .

HAMKin, Hevosopiston ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän koulutuspäälliköt puntaroivat 9.12. työpajassa Forza-yhteistyötä.

Keväällä käynnistyy Forza Highway, yritystoiminnan sparrausta ja mentorointia oppilaitosten opiskelijoille. Mukaan vaaditaan yritysidea tai yrittäjyysasennetta. Ison ryhmän tapaamisia on 4 kuukauden aikana 4–6.

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic