Lounais-Häme

Ysitien turvallisuus paranee vaiheittain

 

Valtatie 9:n parantaminen Liedosta Akaaseen on ehdolla seuraavien hallituskausien toteutusohjelmiin. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) toteaa vastauksessaan kirjalliseen kysymykseen, että hanketta voidaan toteuttaa myös vaiheittain.

Hallitus osoitti kesäkuussa perusväylänpidon lisärahoituksesta ysitien parantamiseen Aurasta Humppilaan 6,2 miljoonaa euroa. Samassa yhteydessä kakkostie sai 7,6 miljoonaa euroa Mullinkallion ja Häiviän välille. Auran ja Humppilan välillä on luvassa kuusi liittymäporrastusta ja Loimaan eritasoliittymän parannus 2017–2018.

Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan 27 kansanedustajaa kiirehtii kirjallisella kysymyksellä ysitien liikenneturvallisuus- ja kehittämisinvestointeja. Kysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja, loimaalainen kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä (kesk.) pitää Auran–Humppilan välin töitä liikenneturvallisuuden kannalta tärkeinä, mutta ne eivät vielä ratkaise koko elintärkeän yhteysvälin liikenneturvallisuusongelmia.

Berner myöntää ysitien merkityksen ja vaarallisuuden: tiheässä olevat liittymät ja turvallisten ohitusmahdollisuuksien puutteen. Turun–Tampereen kehityskäytäväselvitys vuodelta 2014 esittää noin 10 vuoden sisällä tarpeelliset toimenpiteet, jotka on jaettu kiireellisyysjärjestyksessä kolmeen koriin.

Kesäkuinen päätös Auran ja Humppilan välistä toteuttaa ensimmäisen korin kiireellisimpiä töitä, joita on yhteensä 12 miljoonan euron edestä.

Turun–Tampereen kehityskäytävän töiden kokonaiskustannusarvio on ratatöineen noin 122 miljoonaa euroa, joten Auran–Humppilan toimenpiteiden jälkeen tehtävää on vielä noin 116 miljoonan euron edestä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti