Lounais-Häme

Yt-neuvottelut päättyivät Genencorilla

Genencor Internationalin Jokioisten tehtaan yhteistoimintaneuvottelut päättyivät torstaina. Yt-neuvotteluiden tuloksena tehtaalta irtisanotaan viisi henkilöä.

Irtisanotut työskentelevät toimihenkilötehtävissä. Irtisanomisten perusteena ovat tuotannollis-taloudelliset syyt.

Nyt päätetyt irtisanomiset astuvat voimaan heti. Genencorin Jokioisten tehtaan johtaja Elina Sjöman kertoo, että kaikilla irtisanotuilla on jonkinasteinen työssäolovelvoite irtisanomisaikana. Velvoitteen määrä ja pituus vaihtelee työtehtävien mukaan.

-Meidän työntekijöillämme on kaikilla pitkät työsuhteet takana ja irtisanomisajat ovat sen mukaisia, Sjöman kertoo.

Nyt päättyneet yt-neuvottelut olivat paikalliset ja koskivat vain Jokioisten tehdasta. Neuvottelut alkoivat maaliskuun puolivälissä. Alkuperäisen ilmoituksen mukaan yhtiön johto esitti kuuden henkilön irtisanomista. Neuvottelujen kuluessa määrä väheni viiteen.

Sjöman kertoo, että tehtaalla toteutetaan kustannusrakenteen korjaamiseksi valmistettua ohjelmaa, johon nyt päätetyt irtisanomiset liittyvät. Yt-neuvottelut koskivat ainoastaan henkilöstöratkaisuja.

Sjömanin mukaan yhtiöllä on olemassa tukipaketti irtisanottavien tulevaisuuden turvaamiseksi. Hän ei kuitenkaan halua eritellä, mitä tukipakettiin kuuluu.

-Irtisanomiset ovat todella valitettavia koko henkilöstön kannalta, mutta erityisen raskas tämä tilanne on irtisanottavien kannalta, Sjöman pahoittelee.

Jokioisten tehtaalla työskentelee tällä hetkellä 25 henkilöä.

Genencor Internationalin Jokioisten tehtaan päätuote on ohrasta valmistettava beta-amylaasi -entsyymi. Kyseistä entsyymiä ei käytetä kotimaisessa elintarviketuotannossa, joten tehtaan koko tuotanto menee vientiin.

Genencor International kuuluu DuPontin Industrial Biosciences -liiketoimintayksikköön. Genencorin Jokioisten tehdas on liiketoimintayksikön yksi viidestä Suomessa toimivasta tuotantolaitoksesta. DuPont-konserni on kansainvälinen biotekniikkayhtiö, jonka asiakkaina on eri alojen yrityksiä yli 90 maassa. FL

 

Oikaisu 8.4.2017 klo 15:20.

Jutusta korjattu omistajuuteen liittyvä virhe. Genencor ei kuulu Hankkija Oy:lle, vaan on kokonaisuudessaan DuPont-konsernin omistuksessa.

 

Aiheesta aiemmin:

http://www.forssanlehti.fi/uutiset/31358-genencor-aloitti-yt-neuvottelut-jokioisilla

Uusimmat

Fingerpori

comic