Lounais-Häme

Zakynthoksen maanjäristys vaurioitti rakennuksia - ei tiedossa loukkaantuneita

Ateena
26.10.2018, 12:20

Ulkomaat

Kreikassa Zakynthoksen saaren lähistöllä sattunut maanjäristys on vaurioittanut rakennuksia ja aiheuttanut pienehköjä maanvyöryjä. Viranomaisten tietoon ei ole tullut, että kukaan olisi loukkaantunut.
– Tiedossamme ei ole loukkaantumisia tai että joku olisi jäänyt raunioiden alle, kertoi saaren pormestari Pavlos Kolokotsas sanoin Real FM -radiolle.
Pormestarin mukaan järistys on kuitenkin aiheuttanut halkeamia talojen seiniin. Myös teitä on poikki maanvyörymien vuoksi. Lisäksi satama-allas on vahingoittunut, mutta laivat pääsevät silti saarelle.
Monet Zakynthoksen asukkaat viettivät varmuuden vuoksi aamun ulkona. Kaupungin koulut pysyvät tänään kiinni.
– Juoksimme ulos talosta. Koko kylä oli torilla, kertoi saarella asuva Angelike Glava.
Voimakas maanjäristys sattui aamuyöllä paikallista aikaa. Yhdysvaltain geologisen tutkimuskeskuksen mukaan järistys oli voimakkuudeltaan 6,8, ja se tapahtui Joonianmerellä Zakynthoksen länsipuolella. Järistys tuntui Manner-Kreikassa asti, muun muassa Pyrgosin kaupungissa maan länsiosissa.
Maanjäristyksiä on Kreikassa ja sen saarilla melko usein, ja niihin on myös varauduttu. Järistykset aiheuttavat harvoin kuolonuhreja, mutta viime vuoden heinäkuussa Kosin saarella kuoli kaksi ihmistä voimakkaassa järistyksessä.
Myös Zakynthoksella tapahtui tuhoisa maanjäristys vuonna 1953. Järistys aiheutti tuolloin laajaa tuhoa ja satoja ihmisiä kuoli.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic