Lounais-Häme

Zimbabwen lentoturmassa kuoli Lassila & Tikanojan ja UPM:n johtajia

Lassila & Tikanojan toimitusjohtaja Pekka Ojanpää kuoli Zimbabwen koneturmassa. UPM: Johtaja Heikki Vappulan uskotaan kuolleen lentoturmassa Zimbabwessa
Julkisuudessa on ollut ristiriitaisia onnettomuuskoneen tyypistä. Zimbabwelaisen Zimlive-uutissivuston mukaan kone olisi Cessna 182. Ylen tietojen mukaan kone olisi tyypiltään Cessna 206.

Lassila & Tikanojan toimitusjohtaja Pekka Ojanpää on kuollut Zimbabwen eilisessä pienkoneturmassa.

Zimbabwen yleisradioyhtiö julkaisi aiemmin tänään onnettomuudessa kuolleiden nimet. Lassila & Tikanoja vahvistaa, että kuolleiden joukossa on myös sen toimitusjohtaja Ojanpää.

Turmassa kuoli kaikkiaan neljä suomalaista sekä koneen lentäjä. Pienkone syöksyi maahan vuoristoisella seudulla Masvingon maakunnassa eilen.

– Välitämme osaltamme syvimmät osanotot omaisille ja läheisille ja yritämme tässä nyt itsekin ymmärtää tätä tapahtunutta, yhteiskuntajohtaja Jorma Mikkonen sanoo STT:lle.

Mikkosen tietojen mukaan Ojanpää oli Zimbabwessa lomailemassa metsästysmatkalla.

Ojanpään oli tarkoitus lopettaa yhtiössä kuun lopussa siirtyäkseen Suomisen toimitusjohtajaksi. Lassila & Tikanojan väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty talousjohtaja Tuomas Mäkipeska.

Suominen aloittaa välittömästi uuden toimitusjohtajan haun.

 

UPM Biorefining -liiketoiminnan johtajan Heikki Vappulan uskotaan kuolleen eilisessä lento-onnettomuudessa Zimbabwessa, kertoi yhtiö pörssitiedotteessaan.

Vappula oli Zimbabwessa yksityismatkalla, ja viranomaiset ovat vahvistaneet hänen nimensä olleen onnettomuuskoneen matkustajalistalla, tiedotteessa sanotaan.

Vappula oli 51-vuotias. Hän aloitti UPM:n palveluksessa vuonna 2006. Ennen uraa metsäteollisuudessa Vappula toimi Nokian palveluksessa 13 vuotta. STT

 

Aiheesta aiemmin: Ulkoministeriö vahvisti: Zimbabwen lento-onnettomuudessa kuolleet ovat suomalaisia

Fingerpori

comic

Näkoislehti

19.2.2020

Uusimmat