Zimbabwen poliisi ei epäile rikosta perjantain lentoturmassa

Helsinki
25.11.2018, 13:43

Ulkomaat

Zimbabwessa perjantaina tapahtuneen lentoturman syystä ei ole toistaiseksi tietoa, Zimbabwen kansallisen poliisin tiedottaja Paul Nyathi kertoo STT:lle. Maan viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan tapauksesta.
Nyathin käsityksen mukaan pienkoneen maahansyöksy oli onnettomuus. Hänen mukaansa Zimbabwen poliisilla ei ole aihetta epäillä rikosta asiassa.
Nyathi vahvistaa Zimbabwen yleisradioyhtiön aiemmin kertoman tiedon, että turmakone oli Cessna 206. Kone oli lähtenyt Chiredzin kaupungista Zimbabwen kaakkoisosasta kohti Victorian putouksia Zimbabwen ja Sambian rajalla. Nyathin mukaan suomalaiset olivat Zimbabwessa metsästysmatkalla.
Nyathi kertoo, että Zimbabwen viranomaiset pystyivät selvittämään turmassa kuolleiden suomalaisten henkilöllisyydet nopeasti, koska suomalaisilla oli ollut passit mukanaan matkalla.
Turmassa kuoli kaikkiaan viisi ihmistä, joista neljä oli suomalaisia. Heidän joukossaan olivat Lassila & Tikanojan toimitusjohtaja Pekka Ojanpää ja UPM:n Biorefining-liiketoiminnan johtaja Heikki Vappula.

Otkes odottaa edelleen yhteydenottoa Zimbabwesta

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) odottaa edelleen yhteydenottoa Zimbabwen ilmailuviranomaisilta, kertoo Otkesin johtaja Veli-Pekka Nurmi. Nurmen mukaan Otkes jatkaa huomenna yrityksiä saada yhteys Zimbabween, jossa neljä suomalaista kuoli lentoturmassa perjantaina.
Nurmen mukaan se, että paikallisviranomaisiin on vaikea saada yhteyttä, heijastelee sitä, että yhteistyöpartnerit eivät ole tottuneet toimimaan toistensa kanssa. Hänen mukaansa asiaan voi vaikuttaa myös se, että paikallisviranomaiset saattavat olla työllistettyjä tutkinnan aloittamisen takia.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic