Mielipiteet

600 000

Vastauksen saa, kun hetken odottaa! Kiitos Kaisa Lepola, vastasit kysymykseeni. Suunnitelma B oli jo olemassa. Maaliskuun lopulla tehtävä päätös siitä, jatketaanko laskelmien tekemistä on todella tärkeä. Haluan kuitenkin nostaa tavoitettanne. Tuntuu erikoiselta, että säästösummaksi arvioit 600 000 euroa tai ainakin kuusinumeroinen luku. Kuulostaa vappusataselta.

Kannatan väkevästi jatkamaan laskelmia, mutta! Tavoitetta kannattaa merkittävästi nostaa ja myös alueellisesti kasvattaa .Tuskin FSHKY:n saama tarjous ja päätös on lukittu ”ota tai jätä” tai ”päätä heti”-periaatteella. Voiko Suunnitelma B:n viedä vaiheeseen PLAN C:ksi. Suunnitelma B – Hämeenlinna on vaatimaton tavoite. Miksi lukita suunnittelu toiseksi tai kolmanneksi parhaaseen tavoitteeseen? Onko Hämeenlinnalla jotakin sellaista paikallista tai maakunnallista imua, että se ajaa paremman suunnitelman valmistelun ohi.

Spekulaatio 600 000 € säästöstä vastaa yksiön hintaa Helsingissä ja hyvän kaksion hintaa Turussa ja Tampereella. 600 000 € on myös 25 000€ kuukausipalkka sivukuluineen ja sadan paikallisen ammattilaisen kuukausipalkka vuodessa.

Kevyesti provosoiden haastoin heikkoja johtajia, kokemattomia päättäjiä ja poliittisia pyrkyreitä aiemmassa mielipidekirjoituksessani. Nyt on mahdollisuus osoittaa vahvaa johtajuutta, kokemusta päätöksenteossa ja todellista poliittista näyttöä ja käynnistää selvitystyö, jossa ratkaisua haetaan ilman maakuntarajoja, ilman itsestään selvää linnoittautumista Hämeen Linnaan. Kannustan nyt mahdollisuuteen perässä hiihtämisen sijasta tutkia kärkipaikkastrategiaa Helsingin, Turun ja Tampereen suuntaan.

Kevennyksenä totean vielä, että autoni kilometrimittari näyttää kuusinumeroista lukua, arvaa kumpi 100 001 vai 999 999.

Uusimmat

Fingerpori

comic