Mielipiteet

Äänestystuloksesta ja kansalaismoraalista

On turha järjestää kalliita vaaleja ja äänestyksiä, kun kansan mielipidettä ja ääniä ei kunnioiteta. Nyt on juuri koottu sellainen hallitus, jota kansa ei halunnut asioitaan hoitamaan. Näkemykseni on, että äänimäärien perusteella tulisi hallitus koota ja suurimman puolueen tulisi luopua itsekkyydestään ja etenisi sovittelemalla.

Perussuomalaiset ovat olleet pitkään syrjittyjä ajaessaan oman maan hyvinvointia ykkösasianaan (Suomi ensin). Forssan Lehti on ilmoittanut olevansa syytön siihen, että vaalikonetta on käyty näpelöimässä ja kohdaltani oli tärkeät kirjoitukseni pyyhitty pois. Sen jälkeen olin siirretty Someron listalle. Numerolla 50 oli kaksi henkilöä. Kuitenkin sain 75 ääntä (kiitoksia äänestäjilleni). Viholliset olivat todennäköisesti varmasti muualta. Kolme ääntä puuttui valtuustopaikasta. Valtuuston koko on 43 henkilöä, joista 15 kpl minua pienemmällä äänimäärillä ovat tekemässä päätöksiä valtuustossa.

Erään seutuneuvoston kokouksen alussa pj. ilmoitti, ettei poliitikkoja täällä suvaita. Esitin äänestystä asiasta, (pj. oli itsekin poliitikko KOK), esitystä ei kannatettu, vaan pj. löi nuijalla pöytään ja sanoi päättävänsä asian, ”ja nyt se on päätetty”. Vasemmisto ja Perussuomalaiset nuijittiin ulos, ja kaikki muut läsnäolijat olivat hiljaa asiasta.

Pakolaiskysymys tuntuu olevan useamman puolueen ykkösasia. Mielestäni ne maat, jotka sotivat omien rajojensa ulkopuolella, olisivat myös velvollisia huolehtimaan sotaa pakoon lähteneistä ihmisistä. Pakolaislaumat ovat sodankäynnin seurauksia. Ulkopuoliset maat eivät ole syyllisiä eivätkä ole vastuunkantajia.

Nykytilanteessa on merkkejä siitä, että yhä enemmän pakolaisia vastaanottavat valtiot laiminlyövät oman maansa puutteessa elävät ihmiset. Aina tulisi riidat neuvotellen sovitella, antaa ihmisten olla rauhassa kotimaassaan, eikä ampua ohjuksia heidän tuhokseen.

Suomessakin aikuisilla on käytöksessään peiliin katsomisen paikka. Lisäksi vanhempien tulisi opettaa lapsiaan jo nuorena aivojaan käyttämään oikeaoppisesti, eikä sallia nyrkeillä hakkaamista eikä puukkojen ja pyssyjen heiluttamisia edes leikillään. Ystävällisyys ja hyvä käytös ovat aina hyviä asioita, parempi vaihtoehto, kuin edellä mainittu käytös.

Kouluissakin on havaittu kiusaamisia, jotka häiritsevät muita oppilaita. Häiriköiden ei tarvitse vaihtaa koulua, mutta kiusatut joutuvat usein siirtymään toiseen kouluun. Opettajille tulisi antaa oikeus puuttua tähän ja laittaa vanhempien kanssa kiusaajat oikeille raiteille. Näin kasvatettaisiin hyviä kansalaisia, jotka käyttäytyisivät kunniallisesti ja menestyisivät työmaailmassakin. Näitä asioita kansalaisten tulisi pohtia!

Ystävällisin terveisin

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic