Mielipiteet

Aikaiset herääjät pulassa – Siiliä ei pidä yrittää hoitaa itse, vaan pitää toimittaa saamaan asiantuntevaa hoitoa

Kuva: Juha Mäki-Ketelä
Kuva: Juha Mäki-Ketelä

Kevät on täällä ja lämpötilat vaihtelevat vielä melkoisesti. Joitakin siilejä on jo nähty liikkeellä ja tämä on aivan liian aikaista. Syy aikaiseen heräämiseen voi olla pesän kastuminen, energiavarastojen loppuminen hiukan kesken, jokin sairaus tai häirityksi tuleminen. Myös lämpö voi herätellä siilin jo nyt, kun maa on vielä jäässä eikä syötävää löydy mistään.

Nämä aikaiset herääjät ovat todella pulassa, jos heitä ei auteta. Jos mahdollista, ota siili kiinni ja vie hänet sisälle lämpimään, rauhalliseen paikkaan. Pahvilaatikkoon jotain pehmeää, vaikka vanha pyyhe tms. Lämminvesipullo sukkaan sujautettuna siilin lähelle ja tarjolle kissan tai koiran märkäruokaa ja vettä. Ei koskaan maitoa ja kuivanappuloitakin vain liotettuna.

Käsittele siiliä rauhallisesti, mielellään käsineet kädessä ja muista hyvä käsihygienia.

Soita viipymättä Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksen päivystysnumeroon 045 1359726 tai minulle 050 4651449 (vain puhelut).

Siiliä ei pidä yrittää hoitaa itse, vaan hänet on toimitettava saamaan asiantuntevaa hoitoa. Siili saattaa tarvita myös eläinlääkärin apua ja se järjestyy yhdistyksen kautta.

Sitten kun maa sulaa ja ravintotilanne paranee, terveet siilit pärjäävät taas omillaan.

Kiitos pienien piikikkäiden ystävien puolesta!

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic