Mielipiteet

Aina vain paranee

Nyt on ihmiskunta Metoo-kampanjan jälkeen taas hieman viisastuneempi sekä sivistyneempi, ja niinpä on ryhdytty seuraaviin epätasa-arvoisuutta ilmentävien, kulttuurihistoriallisesti merkityksellisiksi tunnustettujen patsaiden yms. kaatamisiin, tuhoamisiin ja polttamisiin.

Black Lives Matter -liike on saanut maailmanlaajuisen suosion. Suomessakin yritetään henkeä nostattaa. Vasemmistolaisten reippaiden räyhääjien taholta on vaadittu mm. Mannerheimin patsaan poistoa tai siirtoa muualle. Jostain syystä he eivät ole vaatimassa Leninin patsaiden poistoa Kotkasta ja Turusta?

Tämän kaiken jälkeen ja keskellä voisi joku ajatella, että, miten Suomessa voidaan edelleen pitää ilmailumuseossa esillä hakaristisymbolilla koristeltua lentokonetta. Miten Suomessa voidaan hyväksyä edelleen Vapaudenristin ritarikunnan 1. luokan ja 2. luokan Mannerheim-ristit, jossa on vieläpä väkisinkin havaittava natsisymboli – hakaristi? Lisäksi edelleen joku voisi ihmetellä sitä, että myös joissakin Itsenäisyyspäivää edeltävässä kunniamerkkien jaossa jaetaan merkkejä, joissa on havaittava hakaristisymboli?

Ehkä kuitenkin pahinta ja salakavalinta hakaristin hiljaista hyväksyntää, on sallia postimerkkeilyssä ns. ”Saarisen mallin” hakaristivesileimaisten merkkien hallussapito? Olisiko järkevää nyt perustaa liimalappuroviot ja pyytää kansaa kantamaan kansionsa ensin vapaaehtoisesti roviolle? Tai nyt pitää tehdä heti perään tarkennus: Älkää nyt alkako lähettämään postimerkkikansioitanne pelinkehittäjäyhtiö Roviolle!

Onneksi jotain kehitystä sentään on luvassa Suomeenkin epäkohtien korjaamiseksi. Nimittäin vuosikymmeniä jatkunut ”Eskimo”-nimisten jäätelöiden nimi on muuttumassa, koska onhan se aivan käsittämätöntä, että eskimoja syödään. Sehän on selvää kannibalismia. Eläköön Brown Lives Matter, BLM!

Uusimmat

Fingerpori

comic