Mielipiteet

Äitienpäivän alla

Sana äiti on luokiteltu maailman kauneimmaksi sanaksi. Vietämmekin taas äitienpäivää, jolloin äidit saavat lasten käsintehdyt kortit ja aamukahvit sänkyyn. Monet pienet kädet käpertyvät äidin kaulaan. Äiti on lapsen tärkein ensimmäinen kontakti, äiti hoivaa, imettää ja valvoo lapsen unta. Näinhän sen pitäisi olla.

Tänäkin päivänä tuhannet lapset voivat kuitenkin vain unelmoida äidistään, sillä liian moni lapsistamme viettää äitienpäivän huostaan otettuna poissa kotoa, sijaisperheessä, perhekodissa tai lastensuojelulaitoksessa. Perheet kohtaavat tänä päivänä monia ongelmia. Mielenterveysongelmat vievät monen äidin mennessään, he eivät enää jaksa. Onko se kuitenkaan oikea tapa auttaa heitä, ottamalla heiltä lapsi pois? Ongelmat voivat olla työttömyydestä johtuvia, yksinäisyyskin aiheuttaa myös monenlaisia ongelmia.

Äitejä pitäisi tukea enemmän, että he saisivat pitää lapsensa. Monilla lapsilla on myös isovanhemmat ja muita läheisiä, jotka voisivat auttaa perhettä.

 

Mihin yhteiskuntamme on menossa? Lapsetkin nähdään järjestelmässämme tuottavina yksilöinä, onko se oikein? Lapsia syntyy yhä vähemmän, kun monen pelkona on jaksaminen ja toimeentulo lapsen kanssa.

En allekirjoita sitä, että Suomi olisi onnellisten ihmisten maa. Se on vain harvojen etuoikeus.

Kaikki te, jotka lasten asioista päätätte, miettikää, mitä voisitte tehdä äidin ja perheen hyväksi, että lapsia ei riistettäisi pois kotoa. Lapsen itku ja ikävä ei kuulu teidän korviinne, mutta se kuuluu äidin ja läheisten korviin rikkoen heidän sydämensä.

 

Moni läheinenkin menettää mielenterveytensä tai ainakin jää osin työkyvyttömäksi nähdessään lasten ja perheen hädän, kun heille tehdään myös yhteydenpitorajoituksia. Monet läheisistä eivät siis saa nähdä lasta huostaanoton aikana, eivätkä pitää lapseen mitään yhteyttä, ja se on täysin vastoin lastensuojelulakia!

Eikö kukaan ajattele miten tämä lapsen psyykeeseen vaikuttaa? Lastensuojelu nielee miljardin vuodessa, miksi tästäkään ei puhuta? Näistä asioista on kirjoiteltu vaikka kuinka paljon, missä on päättäjiemme inhimillisyys näitä lapsia ja heidän perheitään kohtaan? Häpeä Suomi!

 

Uusimmat

Fingerpori

comic