Mielipiteet

Ajat muuttuvat – Puhelimet ja koko internet ovat tärkeä osa jokaisen nuoren elämää

Kännykät ovat osa nuorten sosiaalista elämää. Kuva: Riku Hasari
Kännykät ovat osa nuorten sosiaalista elämää. Kuva: Riku Hasari

Me nuoret saamme aina kuulla siitä, kuinka puhelimet ja laiteet tuhoavat aivomme, liikuntakyvyn ja sosiaalisen elämän. Miksi vanhemmat ihmiset rikollistavat laitteiden käyttöä niin useasti?

Koulussa meille pidetään joka kuukausi kännykätön päivä, jolloin meidän pitäisi sosialisoitua ja liikkua enemmän. Todellisuudessa istumme välkät tylsistyneinä, valitamme enemmän ja olemme muutenkin negatiivisempia toisiamme kohtaan. Jokainen, keneltä olen kysynyt, vihaa tätä päivää.

Puhelimet ovat tärkeä osa meidän sosiaalista elämäämme. Ne ovat täynnä kaikkea tarpeellista tietoa ja tekemistä, joita tarvitsemme joka päivä. Jostain syystä vanhempien ihmisten on vaikea ymmärtää kaikkea sitä, mitä oikeasti teemme puhelimillamme ja kuinka tärkeitä ne ovat meille.

Vanhoilta ihmisiltä aina kuuleekin: “Voi kamala, kun minä olin nuori, ei ollut tuollaisia vehkeitä ja lapset leikkivät ulkona!” Onko niin vaikea ymmärtää, että ajat muuttuvat, teknologia uudistuu ja kaikki eivät elä samaa nuoruutta kuin sinä.

Nykyään lapset ja nuoret oppivat paljon asioita internetin kautta helpommin ja nopeammin verrattuna entisaikaan. Olen itsekin joutunut selittämään monesti uusia tai hankalia asioita minua vanhemmille ihmisille.

Liika ruutuaika ei tietenkään tee hyvää ja totta kai pitäisi liikkua enemmän, mutta moni ikäiseni harrastaa liikuntaa ja käymme kavereidenkin kanssa liikkumassa. Nyky-yhteiskuntamme pyörii teknologian ympärillä, ja on vaikea laiminlyödä kaikkea hyvää, mitä internetin kautta saa. Olen itse löytänyt useita uusia kavereita, oppinut uusia taitoja ja löytänyt kiehtovia asioita, joista tahdon tietää enemmänkin.

Puhelimet ja koko internet ovat siis mielestäni tärkeä osa jokaisen nuoren elämää, ja se että meille inistään niiden käytöstä, on turhaa. Toivoisin vanhemmankin väen ymmärtävän niiden merkityksen ja kuinka niiden pois otto ei ratkaise mitään.

Uusimmat

Fingerpori

comic