Mielipiteet

Ajatellaan nuorison parasta elvytyspakettiasiassa – Holtiton rahan kylväminen etelän maille on väärin tulevia sukupolviamme kohtaan

Kuva: Seppo Pessinen
Kuva: Seppo Pessinen

Iltalehden artikkelissa julkaistiin tuloksia gallup-kyselystä, joka paljasti, että kriittisimmin EU:n kaavailemaan elvytyspakettiin suhtautuvat 18–30-vuotiaat nuoret. Nuoret tietävät, että he tuon Suomelle kalliiksi tulevan summan maksamaan, joten nuorten vastustus on täysin ymmärrettävää.

Elvytyspaketista hyötyisivät pitkälti maat, joissa taloutta on hoidettu leväperäisesti, ja ne maat, jotka eivät osta Suomesta juuri mitään. Ulkomaankauppamme osuus noihin maihin on vain n. 6%. Nyt vain tukisimme niitä maita, jotta ne saisivat markkinoilla kilpailuedun Suomea vastaan.

On unohdettu, mistä Suomessa alkoi paha lama 1990-luvun alussa. Tuolloin monet nykyiset ministerimmekin potkivat silloin vielä kapaloissaan. Suomi velkaantui, kun rahamarkkinat vapautettiin ja maahamme tulvi ulkomaista velkarahaa, jota sai helpolla. Noita velkoja emme tunnollisena kansana anteeksi saa, vaan ylivoimaisesti velkaantunein, ikääntynein ja huonoimmin työllistynein maa nimeltä Suomi joutuu joka euron nousevilla koroilla takaisin maksamaan.

Nyt pitäisi Suomen ehdottomasti ajatella nuorten sukupolven tulevaisuutta. Onkohan nyt hiljaa kuiskittu, kuinka tietyt paketista hyötyvät maat ovat jo vaatimassa uusia entistä suurempia tukipaketteja? Kun annat pikkusormen, se vie koko käden, on toteen käypä sanonta!

Näkemykseni on, että tuollainen holtiton rahan kylväminen eteläisen hetelmien maille on väärin tulevia sukupolviamme kohtaan. Paketti myös kiihdyttäisi ilmastonmuutosta, koska se loisi turhaa kulutusta vääriin kohteisiin. Eri mieltäkin saa asiasta olla, mutta jokainen voi katsoa omasta kristallipallostaan tulevaisuuteen ja ennustuksia löytyy ainakin n.5,5 miljoonan suomalaisen näkemyksen verran.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic