Mielipiteet

Ajatusleikkiä

Voisiko tämä meille outo aika ollakin suuren muutoksen alku? Jos valtasuhteet kääntyvätkin täysin päinvastaisiksi? Jos eläimet astuvat tilallemme ja me heidän tilalleen?

Kiehtovaa! Millaisena siinä tapauksessa näyttäytyisi elämä, jossa me olisimme riistaa. Asettuminen loukussa viruvan supikoiran tilalle joka ”unohdetaan” nääntymään, tai leijonan joka huumataan ja pienessä tarhassa ammutaan trofeeksi, että joku typerys saa sitten kehua suurella rohkeudellaan. Tai susi, joka moottorikelkan kanssa näännytetään ja ruhjotaan hengiltä. Vai olisiko häkkilinnun rooli sopivampi, sen linnun, joka ei koskaan näe sinistä taivasta eikä saa lentää sen äärettömyydessä. Tai ehkä se hamsteri, jota tenavat vonkasivat ja samantein unohtivat häkkiinsä.

Ehkä olisi mielenkiintoista vaihtaa osaa sen kissan kanssa, joka jäi matkasta, kun syksyllä lähdit mökiltäsi omaan lämpimään kotiisi. Korvat ja tassut paleltuivat monesti, ennen kuin pakkanen ja nälkä viimein riistivät hengen. Pentutehtaan koiran osaan voisi toki joku haluta tutustua. Koko elämä omien ulosteiden joukossa pienessä kuljetuskorissa ja loputtomasti synnytyksiä ja tuskaa. Miten viihtyisä olisikaan turkistarhan häkki, jossa aikoinaan ihminen väitti kettujen voivan niin hyvin. Hetken kuluttua asiaa voisi toki tiedustella uudelleen, vastaus olisi varmasti mielenkiintoinen.

Vai ryhtyisitkö mielelläsi sen pienen aasin hommiin, joka päivästä toiseen väsymyksestä horjuen kantaa selässään itsensä painoisia turisteja, jotka haluavat lomallaan saada ”kokemuksia”. Tarjolla olisi toki paikkoja eläintarhassa ja sirkuksessa, delfinaarioita unohtamatta. Myös koe-eläimille olisi kysyntää, kun entiset kidutetut nyt olisivat uudessa roolissa. Kuulostaisiko syövyttävien aineiden myrkyllisyyskokeet kiehtovilta? Niin, mitä ne olivatkaan? Pakkosyöttöä, kunnes tappava määrä selviää. Ja se tehdään uudelleen ja uudelleen…

Aikanaan ihminen myös väitti, että tehotuotantolaitos on lähes taivas siellä viruville eläimille. Montako vapaaehtoista niiden seinien sisälle löytyy? Kannattaa muistaa myös teurastamoille suuntautuvat huviretket! Entä maitotilat? Millainen huuto, itku ja valitus kuuluisikaan, kun vastasyntyneet riistettäisi äideiltään ja maidot kulkeutuisivat vääriin suihin. Se itku kuuluu nytkin eläinten suusta, mutta kukaan ei välitä.

Tässä vain promille kaikesta siitä, mitä maailmassa jatkuvasti eläimille tapahtuu ja mikä olisi syytä muuttaa aivan toiseksi. Joskus toivoisin ajatusleikin muuttuvan todeksi.

Joku varmasti sanoo, ettei noin voi ajatella ja sanoa, se alkaa pelottaa ja ahdistaa. Niinkö? Entä eläimet tässä maailmassa? He tietävät pelosta ja ahdistuksesta kaiken, me ihmiset vain kuvittelemme kaiken sen.

Viimeiseen sydämenlyöntiini asti eläinten puolella

Uusimmat

Fingerpori

comic