Mielipiteet

Aktiivia pukkaa

Työttömäksi jääneitä pyritään taas aktivoimaan. Kuva: Tuomela Tapio
Työttömäksi jääneitä pyritään taas aktivoimaan. Kuva: Tuomela Tapio

Edellisen hallituksen aktiivimallit saivat silloiselta oppositiolta ja työntekijöitä edustavilta järjestöiltä myrskyisän vastaanoton. Nyt Sanna Marinin johdolla riihestä puitu aktiivimalli on saanut edeltäjiään miedomman vastaanoton.

Ammattiliittojen suunnalta on kuulunut vain hyrinää ja jopa taputuksia. Selkärangattomalta ja surkuhupaisalta näyttää ammattiliittojen osalta. Kyllä linjan pitäisi olla suora ja selkeä riippumatta siitä, tuleeko kyykytys oikealta vai vasemmalta.

Fanaattisimmat demarit ja vasemmistolaiset esittävät nyt tyhmempää, mitä oikeasti ovat. Hoetaan, ettei tämä ole ihan sitä miltä näyttää. Se on juuri sitä miltä se näyttää. Se on Sipilän aktiivimalli kakkonen sisältäen hieman pieniä kosmeettisia pehmennyksiä. Riihessä aktiivimallin jäljet johtavatkin jälleen lautakasaan. Tai siis Masaan tällä kertaa.

Työttömät ihmiset tarvitsevat työtä, jolla tulee toimeen. Eivät he kaipaa turhia palveluita ja raportointeja. Näyttää, että nykyään hillotolpalla jokainen ryhmittymä pääsee vuorollaan myymään periaatteensa ja luomaan nahkansa. Poliitikot puhuvat kompromisseista ja kokonaisuuksista. Entiseen aikaan puolueet pitivät tiukemmin kiinni periaatteistaan ja kynnyskysymyksistään. Saatettiin lähteä hallituksesta kesken kaiken ja jopa olla menemättä sinne.

Nykyiselle hallitukselle kuitenkin hatunnosto edelleen siitä, että saivat aktiivileikkurin purettua työttömiltä. Oppositiosta ei fanfaareja kuultu aktiivileikkurin poistuessa eikä sinne ajautuneet vaalikojuilla leikkurin poistoa vaatineet. Hiljaista oli.

Opposition suunnalta on kuulunut ainoastaan vahingoniloista hörinää. Se on ihan ymmärrettävää, sillä eihän sieltäkään löydy yhdestäkään ryhmittymästä ymmärrystä työttömyydelle. Oppositiolle käy aktiivimallit niin ykköset kuin kakkoset ja ihan leikkuria myöten. Vaikkakin osa kutsuu itseään työmiehiksi. Osuvampi nimitys olisi Don Quijotet.

Uusimmat

Fingerpori

comic