Mielipiteet

Älä seniori treenaa kaatumista

Tiistaina katselin TV:n kolmoskanavalta, kun nuorehkot, nainen (50 kg) ja mies ( 65 kg), harjoittelivat kaatumista liukkaalla epätasaisella pihamaalla oikeinkaatumisesta mallia näyttäen. Ilmeisesti hyvin harjoiteltuja kaatumisia näytettäessä ne onnistuivat hyvin, eikä vahinkoja sattunut, kun kädet pidettiin rinnan edessä ja keho kaadettiin taaksepäin pylly edellä. Lopuksi käskettiin katsojia harjoittelemaan kaatumista ennakkoon.

Koska itsekin edustan jo seniori-ikäisiä ihmisiä, päätin varoittaa ikätovereitani menemästä pihalle kaatuilemaan. Itsensä kaatamisen sijaan ehdotan jokaista kuitenkin ennakkoon ajattelemaan kaatumista ja missä käsiä silloin pidetään. Varmaan olisi ainakin ajatuksissa hyvä vetää kädet rinnalle siilipuolustukseen ja antaa vartalon kaatua kylki taikka pylly edellä. Tosi kaatumisessa ei paljon ehdi ajattelemaan missä käsiään pitää.

Jos joku on kuuliainen TV:n ohjeille ja menee harjoittelemaan kaatumista, niin siitä seuraa vain turhia mustelmia ja venähdyksiä, eikä yksi tai kaksi harjoitusta tee kenestäkään kaatumisen mestaria. Siis pysytään pois kaatumisharjoituksista.

Kevät tekee tuloaan Suomeen ja liukkaita riittää vielä monina aamuina ja iltoina. Uskon, että ihmiset haluavat ulkoilemaan kauniin sään ja auringonpaisteen osuessa paikalle. Minä ja puolisoni olemme ihmisiä, joita ei kauniilla säällä mikään estä ulkoilemasta ainakaan niin kauan, kuin jalat toimii. Uskon, että sama mieli on jokaisella suomalaisella ja ainakin forssalaisella.

Kyläteillä ja jalkakäytävillä alkaa jo olla lumettomia kohtia joissa voi hyvin kävellä kunhan katselee ja valitsee kävelyreittinsä.

Siispä toivotan kaikille Niilo Tarvajärven tavoin, “ Ylös ulos ja lenkille”.

Erkki Kaakinen

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic