Mielipiteet

Älä syötä katkeruuttasi lapselle!

Vanhempien eron hetkellä unohdetaan usein oman erosta aiheutuneen katkeruuden ja vihan alle oma lapsi. Lasta käytetään rahastuksen välineenä, lapselle kerrotaan toisesta vanhemmasta ja tämän mahdollisesta uudesta puolisosta tai tämän uudesta perheestä valheita myrkyttäen oman lapsensa mieli, lapsen välityksellä ex puolisoa vedetään joka suuntaan, elatusmaksut vaaditaan eikä olla valmiita jakamaan lapsilisääkään, vaikka lapsi asuu viikko-viikko -periaatteella kummankin luona tasapuolisesti, ei, ei, ei. LOPETTAKAA ÄIDIT!

Näettekö mitä teette lapsellenne? Lapsetkin kasvavat joskus aikuisiksi ja toimintanne saattaa ääripäässä mennä niin pitkälle, että isä luovuttaa eikä halua enää nähdä lastaan, koska asiasta on tehty niin vaikeaa, jolloin lapsi katkeroituu aikuisena teille, kun ennen pitkää hekin ymmärtävät asioita ja näkevät totuuden, että se ei ollutkaan isän tahto olla pois lasten elämästä.

Eron tullessa monien naisten on vaikea päästää irti. He luulevat vieläkin hallitsevansa ex-puolisoaan lasten kautta. Tuolla toiminnalla karkotatte vain lapset etäämmäksi isästä. Viikko-viikko -periaatteen vanhemmuudessa äidit isiä enemmän taistelevat lapsen osoitteen itselleen, jotta voisivat rahastaa näillä toista vanhemmuuden osapuolta. (Rahastuksessa häikäilemättömästi käytetään hyväksi myös ex-kumppanin sukua ja ystäviä ”lapsi tarvitsee” -periaatteella.)

Hankitaan lapselle kalliita harrastuksia, niin saadaan elatusmaksut nousemaan. Onko ne kalliit harrastukset ja tavarat tai vaatteet se mistä lapsi on onnellinen? Epäilen, että vastaus on kielteinen.

Lapsi on onnellinen vanhemmasta, jolla on aikaa olla lapsen kanssa. Useat paikkakuntalaiset lähivanhemmat tekevät pitkää työpäivää eikä hellitä edes lapsiviikoillaan, jolloin lapsi hoidossa pitkiä aikoja milloin kenenkin luona (tässä häikäilemättömästi käytetään hyväksi myös ex-kumppanin sukua ja ystäviä) Onko tämä lapsesi edun mukaista?

Ääritapauksissa äidit koittavat sabotoida lapsiaan ollessaan etäviikolla puhelimen välityksellä antaen lapselle ohjeita, myrkyttäen lapsen mieltä puheillaan isän elämästä ja udellen isän asioita lapselta.

Kun teillä on lapsiviikko, niin ottakaa aikaa lapsellenne. Älkää viekö lasta hoitoon lapsen sukulaisille, vaan kyläilkää yhdessä. Älkää jättäkö lasta yksin kotiin, vaan huolehtikaa, että siellä on edes uusi puolisonne hänen kanssaan. Raha ei korvaa menetettyä aikaa lapsen elämästä. Päästäkää irti ex-puolisosta ja opettakaa lapselle, että lapsella voi olla monta äitiä ja isää. Hakekaa apua, jos ero ahdistaa vielä vuosien jälkeen.

Forssan lapset ja nuoret, jotka hakevat huomiota rikkomalla paikkoja, tekevät kaupungilla ilkivaltaa, varastavat ja näpistävät, näyttävät keskisormea ja huutelevat kaupungilla ihmisille, ovat 3/5 näiden äitien lapsia.

Lähtekää lastenne mukaan kun he lähtevät kaupungille ja uimaan. Kulkekaa koulumatkat yhdessä. Avatkaa silmänne, mitä siellä tapahtuu (monien perheiden lapset hakevat huomiota tekemällä pahaa, kun eivät saa huomiota normaalisti eikä se ole lapsen vika eikä ex-puolison vika, vaikka hänestä syytä mielellään haetaan heti jos lapsi tekee jotakin pahaa). Älkää jättäkö lastanne kasvamaan yksin tai jonkun muun kuin uusperheen jäsenen vastuulle, kun lasten aika on koittanut asua viikko tai viikonloppu luonanne.

Kasvatetaan oikeasti lapsemme itse


Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti