Mielipiteet

Älkää potkiko ketään pyllyyn

Suomelle tärkeät vaalit ovat ohi ja jälkipuinti jatkuu kaduilla, kujilla ja kodeissa. Luetteloa voisi vielä jatkaa sanalla kapakoissa, mutta jääköön se pois, sillä sehän on helposti sitä epäasiallisinta keskustelua.

Siniset ja Keskustapuolue olivat vaalien suurimpia häviäjiä. Siniset hävisivät eniten, mutta keskustan häviöstä voidaan olla monta mieltä. Hävisikö siellä vain heidän keulakuvansa, entinen pääministeri, joka otti vallan itselleen puolueen muilta päättäjiltä kunnolla kysymättä.

Hän otti omaksi ohjenuorakseen ja sanonnaksi, “tulos, taikka ulos”, yksilöimättä sitä sen enempää, minkälaisesta tuloksesta oli kyse ja mistä pitää mennä ulos, jos ei saa tulosta. Hän otti itse itselleen oikeuden pyytää presidentiltä hallituksen eroa kesken vaalikauden. Jos hän ei sitä olisi tehnyt, vaan pyytänyt enemmän neuvoa ja päätöstä omalta puolueeltaan, olisi sieltä saattanut jäljellä olevana aikana tulla vaikka kuinka hyviä päätöksiä ja ohjeita hallituskauden ja eduskunnan toiminnan jatkamiseen tai päättämiseen.

Jätän enemmän jälkipelin muille, mutta katsotaan vähän yhdessä, mihin keskustapuolueen tappio saattaisi pahimmillaan johtaa. Luulen ja uskon, että keskustan kannattajat ja äänestäjät koostuvat pääasiassa viljelijöistä, heidän perheistään ja kannattajistaan.

Jos jo ennestään ylirasittuneet viljelijät, sanovat yllättäen, että “pitäkää pensselinne”, me lähdemme ulkomaille lomanviettoon ja myymme pellot ja metsät veli venäläiselle tai sisko amerikkalaiselle. Jos tämänkaltainen hirmu skenaario toteutuisi, niin mistä me suomalaiset ottaisimme pöytiimme puhtaan ruoan, leivät ja juomat. Seuraavaksi tai samaan aikaan naapurimaat riitelisivät ja tekisivät kauppasaartoja, joten ulkomaankauppakin tyssäisi tai hinnat kiipeäisi meidän ulottumattomiin.

Vaikka tuon viimeisen kappaleen kauhukuviin en yhtään usko, niin olen sitä mieltä, että paljon parempi on laiha sopu, kuin lihava riita. Siksi jokaisen kansalaisen, ainakin päättävässä asemassa olevan, tulisi ajatella omilla aivoillaan, mikä meidän suomalaisten ja erityisesti forssalaisten kannalta olisi parasta. Sitä olisi pitänyt ajatella jo ennen vaaleja, mutta tehtyä ei kukaan saa tekemättömäksi, joten rauhoitutaan ja toivotetaan toisillemme oikein Hyvää ja Virkistävää kesää!

Uusimmat

Fingerpori

comic