Mielipiteet

Alkon myymälän sijaintipaikka voisi pelastaa Forssan keskustan

Alko sopisi kirjoittajan mielestä Forssan torin laidalle. Kuva: Esko Tuovinen
Alko sopisi kirjoittajan mielestä Forssan torin laidalle. Kuva: Esko Tuovinen

Satuin näkemää uutisen, jossa kerrottiin Alkon keskittävän myyntipisteitään saadakseen säästöjä. Tulipa mieleeni heti tilanne Forssassa. Kaksi myymälää kävelyetäisyyden päässä toisistaan ja kuitenkin paikoissa, jonne mennään pääsääntöisesti omalla autolla.

Forssan keskusta on sen tori. Keskusta ympäristöineen näivettyy, kun sen liiketilat tyhjenevät. Torin yhdellä laidalla olevassa Kartanokeskuksessa on runsaasti tyhjää tilaa, johon Alkon myymälä sopisi loistavasti. Prisman ja City-marketin myymälät voitaisiin silloin lopettaa.

S-liike ja Kesko eivät varmasti halua luopua Alkon myymälöistään, tuovathan ne niille merkittävän määrän lisää asiakkaita. Mikäli Alko lopettaisi molemmat myyntipisteensä, keskusliikkeiden kilpailutilanne pysyisi kuitenkin entisellään ja Forssan keskusta saattaisi elpyä.

Jospa vielä Posti ja Lidl löytäisivät tilat Kartanokeskuksesta, tulisi torin ympäristön liiketiloille kysyntää. Eikä Forssan keskustassa asuvan tarvitsisi enää hankkia autoa ostaakseen punaviinipullonsa.

Onko Forssan kaupungin päättäjillä kanttia ehdottaa Alkolle myymälän siirtoa? Epäilen. Syykin siihen on ilmeinen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic