Mielipiteet

Aloitteista ja vähän muustakin – Nyt kaivataan viisasten kiveä, että saataisiin eripurainen Forssa, kuosien kaupunki, asiaankuuluvaan kuosiin

Ruostejärven leirikeskus uinuu käyttämättömänä. Kuva: Tapio Tuomela
Ruostejärven leirikeskus uinuu käyttämättömänä. Kuva: Tapio Tuomela

Olipa valaiseva pääkirjoitus (FL 10.3.). Forssalla on melkoinen suma valtuustoaloitteita käsittelyä odottamassa. Iso osa niistä kuuluu keskushallinnolle, loput jakaantuvat melko tasaisesti neljälle eri hallintoryhmälle. Hämmästyttävää on, että vanhin käsittelemätön aloite on jo vuodelta 2017. Jos käsittelyvauhti on näin hidas, niin johan siinä menee ”ikä ja terveys” ennen kuin kaikki aloitteet on loppuun käsitelty. Kaiken aikaa uusia ”pukkaa päälle”.

Nostan esiin meitä kaikkia forssalaisia koskettavan aloitteen. Kesällä 2020 kuuden vasemmistoliiton edustajan allekirjoittama aloite koskee Ruostejärven virkistysalueen kunnostamista. Siinä ei ole politiikka pontimena, vaan se on kaikkia asukkaita koskeva asia. Sen puolesta koottiin taannoin adressi, jossa nimien määrä on melkoinen suhteutettuna kaupungin väkilukuun. Adressilla on siis oltava melkoinen painoarvo. Aloitteen käsittely olisikin kaupungin imagon kannalta ensiarvoisen tärkeää, sillä lapsiystävällisen Forssan status on muuten vaarassa kärsiä inflaation.

Kyse on tietenkin rahasta, kuinkas muuten. Totta kai sitä tarvitaan myös Ruostejärven virkistysalueen kunnostukseen, mutta miksei siihen, kun kerran Monikylä-projektiinkin on sijoitettu jo melkoinen omaisuus. Sivumennen sanoen, on ikävää todeta, että Monikylä on jo ehtinyt aiheuttaa valtavasti eripuraa ja katkeruutta kaupunkilaisten kesken. Jopa eri kaupunginosat ”käyvät toistensa kimppuun”. EI HYVÄ! Monikylä-idean keksijöiden ja kannattajien ”kilpeen” onkin taitanut tulla nyt melkoinen naarmu.

Nyt kaivataan viisasten kiveä, että saataisiin eripurainen Forssa, kuosien kaupunki, asiaankuuluvaan kuosiin. Muuten olemme vajoamassa alemmas kaupunkirankingissa. Siihen ei todellakaan ole varaa. Forssan tuorein sijoitus omassa sarjassaan on 24/30, pudotusta 2 sijaa edellisestä mittauksesta. (Vrt. esim. Loimaa, sijoitus 18/30). Tiedot löytyvät EK:n (Elinkeinoelämän Keskusliitto) nettisivuilta. Heikko tulos heijastuu suoraan monin eri tavoin asumistyytyväisyyteen.

Työsarkaa riittää nykyiselle ja pian syntyvälle uudelle valtuustolle rutkasti. Kun kuntavaalit nyt lähestyvät, kaikkien ehdokkaiden on syytä muistaa ainakin seuraava asia: Äänten kalastelu kyseenalaisin keinoin nakertaa uskottavuutta, älä siis lupaa äänestäjille sellaisia asioita, joiden takana et itse myöhemmin pysty seisomaan suorin selin.

Uusimmat

Fingerpori

comic